Hopp til hovedinnhold

Låner ut ski og skøyter gratis

I dag besøkte Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen utstyrssentralen BUA på Skarnes i Hedmark. Her kan barn, unge og familier låne et stort utvalg av sportsutstyr. Helt gratis.

22.03.2018

Tilbudet har allerede blitt populært blant innbyggerne i Sør-Odal kommune.

"Det er veldig bra vi kan låne ting og ha det gøy ute."

– Ski er det kuleste, sier Jedrzej Piotr Maciczak. – Det er veldig bra vi kan låne ting og ha det gøy ute, sier Kidus Girmay.

Begge er åtte år og flittige brukere av BUA. I dag kom Kronprins Haakon på besøk.

Sommer og vinter

Den nye utstyrssentralen ligger midt i Skarnes sentrum. BUA er et slags bibliotek hvor bøker er byttet ut med langrenn-, twintip- og slalåmski, akebrett, pulk, skøyter og ishockeykøller nå på vinteren.

Nordmenn er glade i å gå på ski, men fullt langrenns- og slalåmutstyr til hele familien kan bli kostbart – ikke er det spesielt miljøvennlig heller. I BUA kan barna låne ski og skøyter på tirsdag og levere utstyret igjen på torsdag. Utstyrssentralen låner også ut sportsutstyr for sommersesongen – som sykler og kanoer.

BUA er en nasjonal forening etablert i 2014 med 55 utlånsordninger over hele landet. Målet er å bidra til inkludering og økt deltakelse i helsefremmende aktiviteter for barn og unge uavhengig av sosioøkonomisk status.

Aktivitetsdag på Dølisjøen

Etter omvisningen i BUA gikk turen videre til Dølisjøen, et populært sted for fritidsaktiviteter i kommunen. I vinter har innsjøen vært dekket av flott is, og mange har fått prøvd skøyter på isen.

Kronprinsen møtte flere barn som hadde lyst til å vise hvor flinke de var. Det ble demonstrasjon av iskarusell, skøyter kortbane og skilek med slalåm og hopp. Kronprins Haakon fikk prøve en sklie laget av is, skiskyting og iskarusellen.

Uten mat og drikke duger unge ski- og skøytehelter ikke. I en lavvo ble det hyggelig lunsj for barn og voksne.

Røde Kors demonstrerte påskeberedskap

Påsken nærmer seg, og mange tusen frivillige gjør seg klare.

På vei mot hovedstaden gikk turen innom Løten og Røde Kors sin hytte på Budor. Kronprinsen møtte frivillige og fikk høre mer om hvordan Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark har forberedt seg på årets innrykk av folk i påskefjellet.

På besøk til Røde Kors sin hytte på Budor. Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff

 

Kronprinsen fikk også overvære en redningsøvelse under besøket. Øvelsen gikk ut på å frakte en skadet skigåer til behandling ved bruk av snøscooter.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook