Hopp til hovedinnhold

Operaen 10 år

Hans Majestet Kongen var til stede på jubileumsforestillingen i operahuset i Bjørvika i kveld. – Et monumentalt landemerke, sa Kong Harald ved åpningen for ti år siden.

12.04.2018

Siden den gang har tre millioner publikummere besøkt Den Norske Opera & Ballett for forestillinger og konserter. Turister har strømmet til operataket, og mange har deltatt på ulike arrangement i operabygget, tegnet av arkitektkontoret Snøhetta.

– Innerst i Oslofjorden reiser Operahuset seg som et nytt og monumentalt landemerke. Det er arkitektonisk vakkert både utvendig og innvendig, sa Kong Harald under den offisielle åpningen 12. april 2008. – I denne rammen av glass, sten og tre har vi fått et sted for store sceniske og musikalske opplevelser. Her kan vi se, lytte og erfare – oss selv og den verden vi lever i.

Kong Harald foretok den offisielle åpningen av Operaen i Bjørvika 12. april 2008. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX / POOL

Feiret med ballett

Under jubileumsforestillingen danset Nasjonalballetten verk av Kylián, Forsythe og Øyen i Mesteraften.

I salen satt gjester som Den Norske Opera & Ballett vil takke for de siste ti årene.

Jubileumsuke

Den Norske Opera & Ballett markerer denne uka både 60 år som institusjon og 10 år i Bjørvika.

Jubileumsfeiringen startet allerede på mandag. På lørdag fremføres verdens mest spilte opera, La traviata, for mange som aldri har opplevd opera eller ballett før – og som landets ordførere og kommuner har gitt gratisbilletter videre til.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook