Hopp til hovedinnhold

Tenk Hav - Kongen på konferanse

Hans Majestet Kongen var til stede ved åpningen av Norges Rederiforbunds årskonferanse i formiddag. "Tenk Hav» er årets tema, og konferansen finner sted i Skur 13 på Filipstad i Oslo. 

12.04.2018

Årskonferansen samler 400 norske og internasjonale deltagere for å diskutere hvilke maritime muligheter som ligger foran oss og hvordan skal vi få til en bærekraftig utvikling av havet.

Konferansen startet med et innlegg av utenriksminister Ine Søreide Eriksen.

Utenriksministeren ble etterfulgt av paneldebatt med direktør David Beasley i Verdens matvareprogram, partileder Joans Gahr Støre, DnB-direktør Kristin H. Holth og journalist Ayesha Wolasmal. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff.


Etter paneldebatten holdt administrerende direktør i Norges Rederiforbund Harald Solberg en innledning om næringens muligheter framover:

- Nye muligheter i havet representerer nye muligheter for den norske maritime klyngen. Vi er stolte av at den norske maritime næringen er offensiv og framoverlent når det gjelder å finne gode løsninger på verdens utfordringer. Dette til tross for at store deler av næringen har hatt svært krevende markeder de siste årene, sa Solberg.

Elever presenterte sine prosjekter

Under besøket fikk Kongen også møte elever fra Elvebakken videregående skole i Oslo. Elevene fortalte Kongen om prosjekter de jobber med under konferansen.


Elevene viste blant annet fram en u-båt fra da de deltok på Ocean Space Race ved NTNU. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff.

Totalt er det omlag 50 elever som arbeider i grupper på tema som:

  • Norge som skipsnasjon
  • Forsøpling/forurensning av havet 
  • Energiforbruk i shipping - hvordan redusere bruken av olje som drivstoff?
  • Matproduksjon i havet
  • Energiproduksjon offshore

Ungdommene deltar på konferansen sammen med studenter fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, NTNU. 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook