Hopp til hovedinnhold

Overrakte Kreftforskningsprisen 2018

Hans Majestet Kongen overrakte Kong Olav Vs Kreftforskningspris for 2018 til professor Vessela Kristensen i dag. Hun mottok prisen for sitt arbeid med diagnostisering og behandling av brystkreft.

16.04.2018

Det er Kreftforeningen som står bak denne utmerkelsen, som deles ut hvert år til forskere som har utmerket seg gjennom flere års innsats for et bedre liv for svært mange mennesker.

Innovativ forskning

Kreftforeningen beskriver årets mottaker slik:

Vessela Kristensen har i en årrekke forsket på genetikk og brystkreft gjennom utvikling av avanserte modeller for analyser av store mengder data. Hun leder i dag en forskningsgruppe som har som mål å finne bedre og mer effektive måter å diagnostisere og behandle brystkreft på. Kristensens forskning er innovativ og nyter stor respekt i fagmiljøene, både nasjonalt og internasjonalt.

Prisen er en vitenskapelig anerkjennelse for fremragende forskning og verdsettes svært høyt blant våre kreftforskere, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen. Prisen er på 1 million kroner.


Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel ønsket velkommen og styreleder Gunn-Elin Aa. Bjørneboe sto for presentasjonen av årets prisvinner. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

Vessela Kristensen er professor ved Medisinsk fakultet ved UiO og ved Avdeling for klinisk molekylærbiologi (EpiGen) ved Ahus. I tillegg leder hun en forskningsgruppe ved Institutt for kreftforskning ved Radiumhospitalet. Kristensen er forfatter eller medforfatter av 276 vitenskapelige publikasjoner. 

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook