Hopp til hovedinnhold

Møtte Kongen med flagg og sang

Norske flagg møtte Hans Majestet Kongen da han kom til Gjesdal ungdomsskole i Ålgård i formiddag. Da Kongen steg ut av bilen, stemte barn fra Solås skole i med allsang. 

17.04.2018

Fremst i koret sto søsknene Lise (5. klasse) og Tobias Vølstad (2. klasse). De hadde skrevet brev til Kong Harald for å invitere han til Gjesdal. Da barna hadde sunget ferdig, ble Kongen ønsket velkommen av ordfører Frode Fjeldsbø og rektor Trond Niemi på Gjesdal ungdomskole.

Flagg og sang møtte Kongen da han kom til Gjesdal ungdomskole. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Landets yngste befolkning

Vel inne på ungdomsskolen ble Kongen også ønsket hjertelig velkommen av ungdommens egen ordfører, Nora Maudal. Gjesdal er en kommune som satser stort på barn og unge. Hele 35 % av kommunens nær 12 000 innbyggere er under 18 år, noe som gjør Gjesdal til kommunen med Norges yngste befolkning. Et besøk hit ga derfor en fin mulighet for å følge opp Kongens engasjement for barn og unges oppvekstmiljø. Her fikk han høre fra barna selv om hva som opptar dem og hvordan det er å vokse opp i Gjesdal.

Aktiv alderdom er et annet tema som opptar Kong Harald, og dette er også et satsningsområde i Gjesdal. Kommunen arbeider målrettet med integrering, og har store ambisjoner om hverdagsrehabilitering for å gi den eldste delen av innbyggerne en aktiv og god alderdom.


Kongen følger kulturprogrammet med rektor Trond Niemi. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Kongen fikk også se flere innslag fra kulturskolen, før elever fra Dirdal skole avsluttet det hele med smakebiter fra skolens musikal.

Lunsj i lokstallen

Etter skolebesøket var var det lunsj med 80 gjester i Lokstallen i kommunesenteret Ålgård, der barn fra Nesjane barnehage sang for Kongen. På menyen sto lokal mat fra Gjesdal og Bjerkreim, lefse og gomme fra Bjerkreim og eplemost fra Smiå.

Den rehabiliterte Lokstallen var en gang endestasjon for Ålgårdbanen. I dag er det restaurant her. Jernbanestrekningen fra Stavanger til Ålgård ble åpnet i 1924, men i dag er det ikke ordinær togtrafikk på linjen.

Etter lunsjen bar det videre til Bjerkreim kommune.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook