Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet besøkte Linderud skole

Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit besøkte i dag 7. trinn på Linderud skole i Oslo og fikk presentert skoleprosjektet «Forskjeller».

23.05.2018

Kronprinsparet møtte elevene ved Isdammen under et bydelsbesøk til Bjerke i fjor.

I år inviterte de Kronprinsparet til skolen sin for å ha en muntlig presentasjon av et skoleprosjekt ved hjelp av plakater, ting de hadde laget og nettbrett.

Flagg, korps og dans i skolegården

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit fikk også utlevert hvert sitt nettbrett da de kom til skolen. Elever fra 7. trinn presenterte skolen sin ute ved Steinamfiet, mens Kronprinsparet, ordfører Marianne Borgen, områdedirektør Trond Karlsen og rektor Anne Merete Laache fulgte med på nettbrettet.

Det ble nærmest 17. mai-stemning i skolegården. Sola skinte, og elevene ved skolen ønsket gjestene velkommen med norske flagg, klassekorps og dans ved elever fra ungdomstrinnet.

Elever fra ungdomstrinnet underholder med dans. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kronprinsen tok mikrofonen og takket for at han og Kronprinsessen fikk komme til skolen deres.
– Dette har vi gledet oss til. Vi tror det kommer til å gå skikkelig bra med Norge i fremtiden fordi vi har dere. Det er så mange bra barn og ungdom i Norge, sa han og fikk et unisont «ja» fra alle elevene da han spurte om Linderud var en bra skole å gå på.

Imponerte med presentasjoner

Kronprinsparet ble så ledsaget inn i klasserom hvor 7. trinn presenterte prosjektet «Forskjeller» som elevene har jobbet med i fagene norsk, KRLE og samfunnsfag i vår.

Første av i alt fem stasjoner tok for seg miljø, klima og energi. Et lite vannhjul i springen skulle illustrere hvor vi i Norge får mesteparten av strømmen fra – vannkraft – som setter Norge i en særstilling. Elevene hadde sett på forskjeller i energibruk i Norge og i India – og tok opp et problem som angår oss alle: plast. «Det vil være mer plast enn fisk i havet i 2050 – dersom vi ikke gjør noe,» sa en av elevene.

7. trinn presenterer skoleprosjektet "Forskjeller" til Kronprinsparet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

De andre stasjonene hadde som tema historie – før og nå, forskjeller mellom fattig og rik i verden, respekt og forståelse – og til slutt solidaritet og rettigheter, spesielt jenters rettigheter i Norge og i verden snakket Kronprinsparet lenge med elevene om.

Kronprinsparet sa de var imponert over hvor flinke elevene hadde vært til å presentere prosjektene sine.

Om skolen

Linderud skole har 600 elever og rundt 100 ansatte, inklusiv aktivitetsskole og byomfattende spesialgrupper.

Skolen har mellom 80 til 85 prosent minoritetsspråklige elever som representerer opp til 50 språk.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook