Hopp til hovedinnhold

Seminar om FN og barns rettigheter

I dag besøkte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen Cinemateket i Oslo hvor ungdomsskoleelever var samlet til seminar om FNs barnekonvensjon og menneskerettigheter.

24.05.2018

Det var FN-sambandet og Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter som sto bak seminaret, der Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen innledet med å understreke hvor viktig det er at barn og unge blir hørt i dagens samfunn.

Hvert femte år hører FNs barnekomité de av medlemslandene som har ratifisert FNs Barnekonvensjon. I dag og i morgen, 24. og 25. mai, blir norske myndigheter utspurt av FNs barnekomite i Genève. På seminaret i dag var det live streaming fra høringen i Genève.

Med høringen som bakteppe var elever i ungdomsskolen invitert til et spennende seminar om barns rettigheter i Norge. Målet er at elevene sitter igjen med en større bevissthet omkring sine egne og andres menneskerettigheter.


Barnekonvensjonen! Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Assisterende direktør Adele Matheson Mestad holdt foredrag om FN og barnekonvensjonen. Før Kronprinsessen og Stortingspresidenten forlot seminaret, gikk de opp på scenen sammen med 17 elever og holdt opp hver sin bokstav som til sammen ble "Barnekonvensjonen!".

 

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook