Hopp til hovedinnhold

Utnevnelser til Fortjenstordenen

Hans Majestet Kongen utnevnte 24. april 2018 følgende til Den Kongelige Norske Fortjenstorden for deres innsats for norske interesser.

29.05.2018

Utnevnelsene er som følger:


H.M. Kongen har utnevnt svensk borger Claes Göran Tropé, Oslo, til Kommandør av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for hans arbeid som professor og avdelingsoverlege ved avdeling for gynekologisk kreft ved Det norske radiumhospital.

H.M. Kongen har utnevnt dansk borger Poul Erik Tøjner, direktør ved Louisiana Museum for Moderne Kunst, Humlebæk, til Ridder første klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for fremme av norsk kunst og kunstliv i Danmark.

H.M. Kongen har utnevnt indisk borger Ila Arun, skuespillerinne og regis­sør, Mumbai, til Ridder første klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for sitt virke for fremme av de kulturelle forbindelser mellom Norge og India.

H.M. Kongen har utnevnt Kjell Magne Kiplesund, direktør for Nordic Medical Centre (NMC) i Addis Abeba, til Ridder første klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for sitt virke for å bedre helsetilbudet for etiopiere og heve den medisinske kompetansen til etiopisk helsepersonell.

H.M. Kongen har utnevnt polsk borger Jacek Fisiak, lingvist, Poznań til Ridder første klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for å styrke samarbeid og fellesskap mellom norske og polske universitetsansatte og norske og polske universitet.

H.M. Kongen har utnevnt irsk borger Patrick F. Wallace, arkeolog og tidligere direktør for det irske Nasjonalmuseet, Dublin, til Ridder første klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for sitt virke for fremme av forståelsen for de kultur­historiske forbindelser mellom Norge og Irland.

H.M. Kongen har utnevnt ukrainsk borger Natalia Ivanytsjuk, oversetter, Lviv, til Ridder første klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for sitt virke for fremme av de kulturelle forbindelser mellom Norge og Ukraina.

H.M. Kongen har utnevnt slovakisk borger Ján Zima, oversetter og språklærer, Oslo, til Ridder første klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for sitt virke for å styrke norsk-slovakiske relasjoner.

H.M. Kongen har utnevnt Charles Nathaniel Arthur Butterfield III, honorær konsul på Bermuda, til Ridder første klasse.

H.M. Kongen har utnevnt Bente Said, honorær konsul på Zanzibar, Tanzania, til Ridder første klasse.

H.M. Kongen har utnevnt Masataka Kawahara, honorær konsul i Fukuoka, Japan, til Ridder første klasse.

H.M. Kongen har utnevnt Yoshihiro Yokohama, honorær konsul i Sapporo, Japan, til Ridder første klasse.

H.M. Kongen har utnevnt Kamal Salimi, honorær visekonsul, Marokko, til Ridder.

H.M. Kongen har utnevnt Fatoumata Cissé, honorær konsul i Bamako, Mali, til Ridder første klasse.

H.M. Kongen har utnevnt Anne Veslemøy Lindblom, honorær konsul i Verona, USA, til Ridder første klasse.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook