Hopp til hovedinnhold

Entreprenørens marked

Digitaliseringen tar fart i bygg- og anleggsbransjen. I dag var Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon til stede på bransjetreff på Lillo Gård i Oslo.

30.05.2018

Det er andre året på rad hvor Entreprenørens marked arrangeres på Lillo gård. Bak bransjetreffet står AF Gruppen.

Temaet for årets bransjetreff er mennesker og teknologi, og hvordan innovasjon og digitalisering vil påvirke kompetansebehov, arbeidsinnhold, kjønnsbalanse og organisering i næringen.

Digital og grønn omstilling

Bygg og anlegg er en av de minst digitaliserte bransjene. I dag fikk Kronprinsen lære mer om innovative løsninger og digitalisering av byggeplassen – som roboter og selvkjørende anleggsmaskiner.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, Morten Dalsmo i SINTEF og Maalfrid Brath i Manpower delte sine synspunkter på fremtidens bygg- og anleggsnæring. Alpinist og investor Aksel Lund Svindal snakket om sine erfaringer som investor i oppstartsselskaper.


Kronprins Haakon, Oslos ordfører Marianne Borgen og konserndirektør Andreas Jul Røsjø under dagens arrangement. Foto: AF Gruppen/Fredrik Myhre

Kvinneandelen i bygg og anlegg er langt under gjennomsnittet. Isabelle Ringnes har bakgrunn fra teknologibransjen og snakket om hvorfor det er viktig med bedre kjønnsbalanse i næringen.

Viktig næring

Bygg- og anleggsbransjen er den største landbaserte næringen i landet. Bransjen omsatte for 466 milliarder kroner i 2017, viser tall fra SSB.

Bygg og anlegg sysselsetter 235 000 personer i Norge.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook