Hopp til hovedinnhold

Markerte den norske innsatsen i Pyeongchang

Hans Majestet Kongen og Prinsesse Märtha Louise var torsdag til stades da regjeringa inviterte til mottaking med medaljevinnarane frå Pyeongchang.

08.06.2018

Kulturministeren har, på vegner av regjeringa, ein tradisjon for å arrangere ei mottaking for å markere den norske innsatsen i olympiske og paralympiske leikar, vinter som sommar.

Og i år vart det ekstra folksamt i representasjonsbustaden til regjeringa i Parkvegen 45 med ikkje mindre enn 21 medaljevinnarar frå Pyeongchang til stades.

Prinsesse Märtha Louise helsar på medaljevinnarane frå Pyeongchang 2018, her Vilde Nilsen, som tok sølv på sprinten i Paralympics. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Heidra utøvarar

Jesper Saltvik Pedersen tok Noregs første gull under Paralympics i Sør-Korea. I går fekk den 18 år gamle alpinisten regjeringas paralympiske ærespris som blir delt ut for framståande prestasjonar av ein norsk deltakar i dei paralympiske leikane.

«Jesper Saltvik Pedersen fra Karmøy er en fremragende representant for norsk idrett. Han har i årets leker levert store prestasjoner. Juryen viser til at Saltvik Pedersen har vist stor fremgang i sin idrett og har utmerket seg med sin evne til å motivere og inspirere både seg selv og andre. Årets vinner utmerker seg også med sin treningsvilje og engasjement for sin idrett. I sitt første Paralympics sikret han seg både gull og bronse i paraalpint,» heiter det i grunngjevinga frå juryen.

Idrettsforbundet delte ut Fearnleys olympiske ærespris til skeiserennaren Håvard Holmefjord Lorentzen og skihopparen Maren Lundby.

Følgde vinterleikane i Pyeongchang

Prinsesse Märtha Louise var sjølv i Pyeongchang under dei paralympiske vinterleikane.

Den Høgvørde Kronprins Haakon følgde dei norske utøvarane under OL i vinter, der han fekk sjå ei rekkje gode norske prestasjonar. 15. februar vart ein norsk jubeldag i Sør-Korea med tre gull, to sølv og ein bronse – den beste norske OL-dagen gjennom tidene.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook