Hopp til hovedinnhold

SIKT jubilerer

I fem år har H.K.H. Kronprinsen samlet unge ledere og talent i alderen 20-40 år på forskjellige steder i landet for å snakke om framtidens Norge. I kveld var de invitert til Slottet.

08.06.2018

SIKT er en konferanse for unge ledere fra alle sektorer - næringsliv, offentlig sektor, organisasjonsliv, kultur, idrett, media og akademia. Hvert år samles om lag 200 unge ledere for å diskutere framtidens Norge. Kronprins Haakon har en rekke ganger sagt at han er imponert over energien og optimismen som finnes i unge ledere. Målet er at SIKT skal være en arena for kunnskap og fri diskusjon, der gode foredragsholdere og workshops får frem ulike perspektiver og setter i gang gode og fordomsfrie diskusjoner.

Velkommen til Slottet

Det var Hennes Majestet Dronningen som ønsket den yngre garde velkommen til Slottet i kveld. 

- I fem år har jeg altså hørt mye om SIKT, sa Dronningen, – om energien, om alle de hyggelige menneskene. Men siden jeg dessverre er akkurat på utsiden av målgruppen rent aldersmessig, har jeg ikke blitt invitert! Da var det bare én ting å gjøre: Vi måtte invitere dere hjem til oss for at jeg skulle få møte dere!


Dronningen ønsket over 450 SIKT-deltakere velkommen til Slottet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Mer enn 450 tidligere SIKT-deltakere er samlet på Slottet i kveld. Sist det var så mange i Slottets saler var i 2005 da det ble invitert til ball i forbindelse med 100-årsmarkeringen av unionsoppløsningen. Uten å ha finregnet på det, kunne Dronningen slå fast at snittalderen i slottets saler den kvelden var noe høyere enn i kveld.

Faglig kveld

Kvelden byr på solid faglig innhold i tillegg hyggelige gjensyn.

På programmet står:

  • Årets kvinnelige gründer Grete Sønsteby: Hvordan gjøre morgendagens matproduksjon mer miljøvennlig
  • Professor Morten Hansen fra University of California, Berkeley holder foredraget "Leading with purpose and passion"
  • Samtale mellom Kronprins Haakon og professor Morten Hansen om ledelse. 
  • SIKT- deltaker Navjot Sandhu deler sine tanker om å være minoritet i møte med det norske samfunnet

Fem år – mange tema

Da Kronprinsen inviterte til SIKT første gang var det en vikitig motivasjon at det fantes gode konferanser for allerede godt etablerte ledere, men behov en konferanse der også yngre ledere kunne å utveksle ideer og erfaringer med andre.

Professor Morten Hansen holdt foredraget "Leading with purpose and passion" i kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Målet var også å få en bredde i deltakeres bakgrunn. At det kommer folk fra så mange ulike sektorer gir konferansen en viktig dimensjon. Det oppstår god energi når ledere med veldig ulike arbeidssteder og hverdager møtes.  

SIKT ble første gang arrangert i Trondheim i 2013 med Framtidens Norge som tema. Året etter var Innovasjon og nyskapning tema i Tromsø. I Bergen i 2015 var det invitert foredragsholdere fra både inn og utland for å snakke om ledelse. Drivkraft har vært et gjennomgående tema i mange SIKT-diskusjoner, og i 2016 fikk det sin helt egen konferanse i Ålesund. I 2017 fokuserte SIKT på Samspill i Kristiansand.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook