Hopp til hovedinnhold

Talte på EAT Forum i Stockholm

H.K.H. Kronprins Haakon utfordret forsamlingen til å sette konkrete mål det neste året og finne andre mennesker som deler den samme lidenskapen for å løse et problem.

12.06.2018

– Helt til slutt er det tre tanker jeg vil utfordre dere på. Tenk på et problem du er lidenskapelig opptatt av å løse. Finn mennesker som deler denne lidenskapen. Sett dere sammen et mål for hva dere ønsker å få gjort med det i løpet av året, sa Kronprinsen fra scenen i Globen i Stockholm.

Innleget ble strømmet direkte over Facebooksiden til EAT Forum:


EAT Stockholm Food Forum ble arrangert for femte gang i år. Kronprins Haakon deltok på konferansen i dag sammen med H.K.H. Prins Daniel av Sverige.

600 deltakere fra forskning, politikk, næringsliv og det sivile samfunn samlet seg for å diskutere mat både i et klima- og helseperspektiv. Samarbeid er en forutsetning om alle i verden skal få tilgang til sunn, næringsrik mat – produsert på en bærekraftig måte.

Erfaringer fra UNDP

I talen trakk Kronprinsen fram erfaringene fra feltbesøk i andre land og møtet med bønder. Kronprinsen har besøkt en rekke land som goodwillambassadør for FNs utviklingsprogram UNDP. I Guatemala møtte Kronprinsen den lokale bondelagslederen Mateo – i Zambia alenemoren Pamela som gikk på tvers av hva man alltid hadde dyrket i området.

– For Pamela var ikke mat utelukkede næring for kroppen, men sikkerhet, styrke, utdanning, autonomi, utvikling og bærekraft, sa Kronprins Haakon.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook