Hopp til hovedinnhold

Åpnet Kortfilmfestivalen

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen åpnet Kortfilmfestivalen i Grimstad onsdag kveld. Tidligere på dagen ble det anledning til et besøk ved Stine Sofies Stiftelse.

13.06.2018

Kortfilmfestivalen samler det meste av det som rører seg innen film i Norge, og store deler av bransjen inntar Grimstad i disse dager. Festivalen er en viktig arena, spesielt for unge filmskapere. 

Det handler om mer enn å se film. Samtaler fra scenen og debatter er også en viktig del av festivalen. Det sies at festivalen er viktig for den som vil forstå hva som vil skje på filmfronten i tiden som kommer. Flere flinke regissører og filmprodusenter har debutert her. Dette påpekte også Kronprinsessen i sin åpningstale.

"Framtiden for norsk film skapes blant annet her."

  - Framtiden for norsk film skapes blant annet her, og i løpet av denne snaue uken har vi en enestående mulighet til å se hva som rører seg i film-Norge, sa Kronprinsessen.

Kronprinsessen åpner Kortfilmfestivalen 2018. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Etter åpningen kunne Kronprinsessen sette seg for å se hele åpningsprogrammet sammen med filmskaperne, som er på plass i salen. Fem filmer konkurrerer om Gullstolen som går til beste Norske kortfilm. Vinneren blir kvalifisert til Oscar-nominasjon for Best Short Film, såfremt filmen oppfyller alle de øvrige kravene Akademiet stiller til de nominerte.  

En barndom uten vold

Men før Kronprinsessen åpnet Kortfilmfestivalen fikk hun muligheten til å besøke Stine Sofies Stiftelse, en organisasjon som i en årrekke har vært en viktig stemme for de mest sårbare i vårt samfunn. Stiftelsen jobber hver dag for at barn i Norge skal få en trygg oppvekst gjennom å forebygge og avdekke vold og overgrep mot barn - og støtte opp om de barna som har blitt utsatt for overgrep. 

Kronprinsessen ankommer Stine Sofies Stiftelse. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Stine Sofies Stiftelse ble etablert i Grimstad etter de grusomme "Baneheiadrapene" som fant sted i mai 2000, da Lena (10) og Stine Sofie (8) ble drept. Stine Sofies mor, Ada Sofie Austegard, etablerte stiftelsen for å hjelpe andre familier og bidra til å forhindre at noe liknende skal skje igjen.

I dag fikk Kronprinsessen et godt innblikk i arbeidet de ansatte i stiftelsen bedriver på en rekke områder og litt om hvordan den har utviklet seg til å bli en kraftig og viktig stemme i samfunnet vårt. 

Kronprinsessen fikk også møte barn og deres trygge voksne som denne uken oppholder seg på Stine Sofie Senter - et mestringssenter for voldsutsatte barn og unge. I trygge omgivelser får deltakerne oppleve glede og læring. Målet er at mestringsfølelse og gode opplevelser skal være med å styrke barnas egen evne til å takle en vanskelig barndom.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook