Hopp til hovedinnhold

VM i seiling i gang

Hans Majestet Kong Harald og hans mannskap på "Sira" seiler VM for 8-metere Bodensjøen (Lake Constance) ved Langenargen i Tyskland. De kjemper med andre klassiske båter om trofeet "Sira Cup".

03.07.2018

De flotte forholdene gjorde det mulig å gjennomføre tre regattaer første dag, mandag. Kong Harald og de andre på Sira seilte inn til en 4. plass og en 1. plass i sin klasse, men ble idømt en tjuvstart i tredje regatta.

Fem regattaer må til for at det skal være mulig å kåre en verdensmester. Med flere regattaer enn det, kan båtenes dårligste resultater strykes. For Sira betø dette at med seks regattaer eller fler, ville denne tjuvstarten kunne slettes fra de tellende resultatene.

Det var strålende forhold for "Sira" og de andre 8-meterne på VMs første dag. Foto: Tobias Störkle 

Avlyst tirsdag og onsdag

Tirsdag måtte Sira og de andre båtene vente på start på grunn av store regnskyll og tordenvær. Utpå ettermiddagen ble det gjort forsøk på å gjennomføre en regatta, men mangel på vind førte til at det ble avlyst. Onsdagens regattaer led samme skjebne.

Utfordringer med været har gitt avlyste regattaer både tirsdag og onsdag. Foto: Tobias Störkle

To regattaer torsdag

Torsdag morgen ble det gjennomført to regattaer. Kong Harald og mannskapet på Sira tok en 1. og 4. plass i sin klasse og lå da på en 3. plass i Sira Cup, bak den finske båten Luna og tyske Wyvern. Sammenlagt lå Sira på en 6. plass.

Med disse to regattaene var det gjennomført fem godkjente seilaser så langt i VM. Med ytterligere en, ville tjuvstarten fra tredjeregatta kunne strykes og gi avansement for mannskapet på Sira. 

Sira cup 

Fra 1. til 7. juli deltar Kong Harald og hans mannskap i VM for 8-metere i Langenargen i Tyskland. De stiller i klassen for klassiske båter, det vil si båter som er bygd før 1968, og konkurrerer om Sira Cup.

Trofeet ble etablert av Kong Olav under VM på Hankø i 1983, og det er nettopp Kong Olavs egen "Sira" som Kong Harald og mannskapet segler. Sira ble bygget i 1937/38 og restaurert til VM i 2008.

I alt konkurrerer 23 seilbåter i VM for 8-metere, i fire ulike klasser: Moderne, Sira, Neptun og First Rule. Seks båter konkurrerer i Sira-klassen.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook