Hopp til hovedinnhold

Seier til Østerrike

Hans Majestet Kongen og mannskapet på "Sira" seilte inn til tredjeplass i sin klasse og femteplass totalt i VM for 8-metre lørdag. Østerrikske "Conquistador" tok seieren sammenlagt. 

08.07.2018

Lørdag ble verdensmesteren kåret på Bodensjøen (Lake Constance) ved Langenargen i Tyskland. Seieren gikk til østerriske Werner Deuring og mannskapet på «Conquistador». Båten konkurrerte i klassen for moderne båter. 

Kongens «Sira» kom på tredjeplass i sin klasse og klatret til femteplass totalt etter at de siste regattaene ble gjennomført lørdag. Finske «Luna» tok hjem tittelen for klassiske båter, og «Wyvern», som seilte på hjemmebane, kom på andreplass. «Sira» knivet om andreplassen mot «Wyvern».

Kong Harald og mannskapet om bord i Sira. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

 

I alt konkurrerer 23 seilbåter i VM for 8-metre, i fire ulike klasser: Moderne, Sira, Neptun og First Rule. Seks båter konkurrerer i Sira-klassen. 

VM har bydd på alt av vær for seilerne – fra sol til tordenvær – og fra vindstille til frisk bris.

Sira cup 

VM for 8-metere i Langenargen i Tyskland har gått fra Fra 1. til 7. juli. Kong Harald og hans mannskap i Sira stiller i klassen for klassiske båter, det vil si båter som er bygd før 1968. Disse båtene konkurrerer om Sira Cup.

Trofeet ble etablert av Kong Olav under VM på Hankø i 1983, og det er nettopp Kong Olavs egen "Sira" som Kong Harald og mannskapet segler. Sira ble bygget i 1937/38 og restaurert til VM i 2008.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook