Hopp til hovedinnhold

Tilbake i jobb

I 50 år har OrbitArena hjulpet mennesker tilbake i arbeid. I dag besøkte DD.KK.HH. Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit arbeidsinkluderingsbedriften på Jessheim i Akershus.

22.08.2018

Kronprinsparet ble ønsket velkommen av ledelsen ved OrbitArena og deltakerne Marlene Lobben Arlo og Stian Hagdal, for så å bli vist rundt i bedriftens lokaler.

I pakke- og monteringsavdelingen var deltakerne i full gang med å merke og pakke juledisplay og flasker med smoothie. Kronprinsparet satte seg ned med Ante Verket og Barbro Amundsen som fortalte dem litt om jobben.

Jessheim og OrbitArena ligger ikke langt fra Norges største flyplass, Gardermoen, og i bestikkavdelingen var Mia Kvitblik og Inger-Lise Larsen i full gang med å pakke bestikk til flere flyselskaper, både plastikkbestikk til økonomiklasse og metallbestikk i hvit duk til passasjerer som reiser 1. klasse.

Pakket fruktkurver

I fruktavdelingen fikk Kronprinsparet selv prøve seg på nye oppgaver. Anne-Lise Gjerden og Veronica Voldseth viste dem rutinene for pakking av fruktkurver. Kurvene fikk Kronprinsparet med seg hjem som gave fra besøket.

Kronprinsessen pakker fruktkurv under kyndig veiledning av Anne-Lise Gjerden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I forkant av omvisningen fikk Kronprinsparet en orientering om OribitArena av administrerende direktør Hanne Ulsletten. Tom Andre Henriksen leste et dikt for gjestene. 44-åringen hadde også med tre bilder fra de to tidligere anledningene som han hadde møtt Kronprinsen – første gang som 5-åring i forbindelse med 10-årsjubileet til Haraldsvangen i 1979. Røde Kors hadde plukket han ut til å overrekke «Hurdalstrollet» til Kronprinsen.

50 år

OrbitArena har 50-årsjubileum i år og er en stor aktør innen arbeidsinkludering og attføringstjenester. OrbitArena har som målsetting at alle skal finne en jobb de mestrer og trives med. Bedriften bidrar til at de som står utenfor arbeidslivet kommer i arbeid, og at de som står i fare for å falle ut av arbeidslivet, beholder jobben.

Kronprinsparet sammen med Tom Andre Henriksen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Bedriften leverer tjenester blant annet til Nav og samarbeider tett med næringslivet om arbeidspraksis, rekruttering til ordinært arbeid og bistand til sykefraværsoppfølging.

I 1968 etablerte kommunene på Øvre Romerike selskapet Eidsvoll Industri for å skape tilrettelagte arbeidsplasser. I 2008 ble de til dagens Orbit Arena. Selskapet er primært et kommunalt/fylkeskommunalt eid aksjeselskap med rundt 40 ordinært ansatte, rundt 40 ansatt i avdelingen for varig tilrettelagt arbeid og har rundt 80 plasser på øvrige tjenester.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook