Hopp til hovedinnhold

Inviterte på te

Hennes Majestet Dronningen inviterte minoritetskvinner til teselskap på Slottet i dag. De femten gjestene representerer gode prosjekter for integrering. 

03.09.2018

Det er tredje gang Dronning Sonja samler kvinner med flerkulturell bakgrunn til samtale over en kopp te, og praten gikk livlig rundt bordet i Daglig spisesal.

- De fleste av dere har dét til felles at dere har kommet hit til Norge fra ulike steder – med forskjellig bakgrunn, med ulike utfordringer og forutsetninger. Dette gleder jeg meg til å høre mer om, sa Dronningen da hun ønsket gjestene velkommen til bords.

Dronning Sonja ønsker Fakhra Salimi fra MiRA-senteret velkommen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Gjestene i dag hadde bakgrunn fra Eritrea, Somalia, Liberia, Pakistan, Malaysia, Iran, India, Guatemala, Syria og Afghanistan. De deltar aktivt i ulike prosjekter som fremmer integrering av kvinner.

Presenterte prosjektene sine

I dag kom det fem kvinner fra Det norske hageselskaps prosjekt Grenseløse grønnsaker og urter, fem fra Mira-senteret og fem tilknyttet Den Norske Turistforenings avdeling i Drammens prosjekt for inkluderende friluftsliv. Hvert av de tre prosjektene ble presentert rundt bordet. 

Dronningen inviterte til te på Slottet. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff


I "Grenseløse grønnsaker og urter" deler kvinner med minoritetsbakgrunn kunnskap om grønnsaker og urter fra sine hjemland. Her er mange spennende råvarer og mye kan også dyrkes på våre breddegrader. Mira-senteret er et ressurssenter som løfter fram kvinnenes erfaring og ressurser og inspirerer til deltakelse på samfunnets ulike arenaer. Med "Inkluderende friluftsliv" har Drammen DNT etablert en arena der man kan bli kjent med andre og å komme seg ut.

Engasjert dronning 

Dronning Sonja kjenner godt til prosjektene fra tidligere. Hageselskapets «Grenseløse grønnsaker og urter» var en gave til Dronningens 75-årsdag, og hun har vært ute i skogen med de turglade damene i Drammen. Dronningen har også besøkt Mira-senteret ved to anledninger.

Dronningen og hennes gjester samlet til gruppebilde i Lille festsal. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Dronningens engasjement for minoritetskvinner strekker seg over lang tid. Hun er opptatt av kvinnenes historier og hvordan deres hverdag i Norge arter seg. Hun har også understreket viktigheten av at minoritetskvinner står fram og bruker sin stemme.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook