Hopp til hovedinnhold

Anders Jahres Kulturpris 2018

Hans Majestet Kongen var til stede i Universitetets Aula i Oslo i kveld, der Anne Grete Preus, Kari Bremnes og Ole Paus mottok Anders Jahres Kulturpris 2018.

06.09.2018

Anders Jahres Kulturpris er den største æresbevisningen for fremragende kulturell innsats i Norge.

Kong Harald ble ledsaget inn i aulaen av styreleder Svein Aaser i Anders Jahres humanitære stiftelse og Oslos ordfører Marianne Borgen.

Årets prisvinnere er valgt av en jury bestående av Åse Kleveland, Bentein Baardson, Svein Olav Hoff og Svein Aaser. I sin begrunnelse uttaler juryen:

Årets prisvinnere er sangpoeter i ordets egentlige forstand.

"Årets prisvinnere er tre fremragende representanter for denne musikalske retningen. Med hvert sitt personlige særpreg har prisvinnerne virket både som skapende og utøvende artister. De er sangere, musikere og historiefortellere som med en sterk formidlingskraft har erobret et stort publikum. Både tekster og tonespråk er høyst originale kunstuttrykk. Gjennom flere tiår har prisvinnerne vært forbilder og inspirasjonskilder for et takknemlig publikum. De er bærere av musikalske og litterære tradisjoner som stadig søker nye veier og uventet samklang. Årets prisvinnere er sangpoeter i ordets egentlige forstand".

Prisen består av en pengesum, en statuett av billedhuggeren og tidligere prisvinner Nils Aas samt et håndkalligrafert diplom.

Hederspris til Alf Cranner

Hedersprisen gikk til Alf Cranner. Med årets hederspris ønsker stiftelsen å fremheve den rike, norske tradisjonen av visekunst og sangpoesi som har utviklet seg fra 1960-tallet frem til i dag. Cranner var en nyskapende og raus inspirator av nye retninger i denne bølgen. Det understrekes av de mange originale representantene for norsk visekunst som kom etter ham. I sitt 82. år er han fortsatt i full aktivitet med konserter og kommende plateinnspilling, skriver Stiftelsen.

Lars Bremnes, Maria Mena, Erlend Skomsvoll og Tora Augestad sto for kunstneriske innslag under arrangementet.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook