Hopp til hovedinnhold

Fellesskap og samhold

Mortensrud Festival har som mål å skape fellesskap og samhold i lokalmiljøet. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit hadde gleden av å åpne arrangementet i dag.

08.09.2018


Det er fjerde gangen lokale ildsjeler har arrangert festivalen i Oslos bydel Søndre Nordstrand.

 


På Mortensrud ble Kronprinsessen tatt imot av Oslos ordfører Marianne Borgen og f
estivalleder Melita Ringvold, og Mortensrud skolekorps spilte. Deretter samlet elever ved Stenbråten skole seg foran scenen, og sang en bli-kjent sang, mens de danset. Alle ble utfordret til å finne noen ved siden av seg som de ikke kjente fra før, og deretter kastet både Kronprinsessen, ordfører og de fremmøtte seg inn i dansen.

 
I tillegg til underholdning fra scenen, er det mange ulike aktiviteter på festivalen. Foto: Audun Braastad / NTB

Festivalen samler innbyggere i alle aldre til et festivalprogram med mange musikere, teateroppsetning, fotballturnering, lynsjakk, klovnebesøk og lokale organisasjoner som presenterer arbeidet sitt.

- Det er imponerende og gøy og se at det er et så fint arrangement her i dag, sa Kronprinsessen til lokalmedia

Ildsjelene bak festivalen vil skape et godt nabolag. Festivalleder Melita Ringvold viser Kronprinsessen og ordfører Marianne Borgen omkring på området. Foto: Audun Braastad / NTB

 

Oslos yngste bydel

Bydel Søndre Nordstrand har 37 913innbyggere (2015) og er Oslos «yngste» bydel: 1/3 av bydelens befolkning er under 20 år. Søndre Nordstrand er samtidig den bydelen i Oslo med størst minoritetsbefolkning i forhold til innbyggertallet.

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook