Hopp til hovedinnhold

Norges idrettshøgskole 50 år

I 1968 ble Norges idrettshøgskole (NIH) offisielt åpnet. H.K.H. Kronprins Haakon var i dag til stede på et jubileumsseminar i skolens lokaler på Kringsjå i Oslo.

18.09.2018

Fire tidligere studenter var invitert til å snakke om Norges idrettshøgskolens plass i samfunnet og i møte med arbeidslivet, skoleverket og idretten.

Idrett for alle

Først ut var tidligere student og styreleder ved NIH, Sven Mollekleiv:
– Takk for at dere bidrar til god selvfølelse og helsefremme både innenfor og utenfor den organiserte idretten. Og tusen takk for kunnskap om og bidrag til utvikling av prestasjonsidretten på et etisk forsvarlig grunnlag.

Og han fortsatte: – For vi elsker å se toppidrett på sitt beste. Vi elsker å se utøvere sprenge de helt umulige grensene. Men vi elsker også å sprenge våre egne grenser. Vi elsker å kjenne mestringsfølelsen, gleden, samholdet, tilhørigheten og samspillet. Idrett for alle handler om å gi alle den muligheten på egne vilkår og etter egne behov.

Deretter fulgte innlegg av de tidligere studentene Hanne Solgård-Øverlier, Linn-Siri Jensen og Marit Breivik.

Marit Breivik æresdoktor ved NIH

Tidligere på dagen ble siste taler, Marit Breivik, oppnevnt som æresdoktor ved NIH.

«Et lederskap preget av involvering og medvirkning, og et godt forbilde for å få flere kvinnelige trenere og ledere inn i toppidretten», heter det i begrunnelsen for æresdoktoratet til den tidligere treneren for kvinnelandslaget i håndball.

Om skolen

Norges idrettshøgskole er en vitenskapelig høgskole med et særlig ansvar for forskning og utdanning innen idrettsvitenskap.

Skolen ligger ved Sognsvann på Kringsjå i Oslo er samlokalisert med Olympiatoppen og Toppidrettssenteret.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook