Hopp til hovedinnhold

Feiret Prins Charles

Hans Kongelige Høyhet Prins Charles fyller 70 år i dag. Kongeparet og Kronprinsparet deltar i feiringen på Buckingham Palace i London i kveld.

14.11.2018

Hennes Majestet Dronning Elizabeth II holder en større smoking-middag på Buckingham Palace til ære for sin sønn. Deres Majesteter Kongen og Dronningen og Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen var blant de mange inviterte gjestene.

Gallamiddagen på Buckingham Palace finner sted i den offisielle delen av slottet, og jubilanten hadde sin mor til bords. Kongelige fra hele Europa deltok i feiringen av dagens 70-åring.

Kongeparet og Kronprinsparet på vei til Buckingham Palace og feiringen av Prins Charles' 70-årsdag. Foto: Nina E. Rangøy / NTB scanpix

Portrett av jubilanten

Samtidig med selskapet på slottet, sender BBC et lenger program om Prinsen av Wales. Jubilanten har et brennende engasjement for mennesker som ikke har det så bra i dagens samfunn, og i 1976 etablerte han «The Prince's Trust». Fondet bistår vanskeligstilte eller arbeidsløse ungdommer slik at de kan lære seg et yrke og starte egne bedrifter. Siden starten har 900 000 ungdommer vært med i et prosjekt organisert gjennom «The Prince´s Trust».

Prins Charles har vært opptatt av miljøvern gjennom flere tiår, og på sin eiendom Highgrove i Gloucestershire har han drevet etter økologisk prinsipper i svært lang tid. Den britiske tronarvingen var også tidlig ute med å advare mot plast i havet og den miljøtrusselen det utgjør.

– Han vil redde verden, uttalte hans kone, Hennes Kongelige Høyhet Hertuginnen av Cornwall til BBC. Prinsen er kjent for å være en frittalende mann. Dette vil han ikke kunne fortsette med når han en dag overtar den britiske tronen, understreket han selv i portrettprogrammet.

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook