Hopp til hovedinnhold

Monarker feiret 100-åring

Hans Majestet Kongen var i ettermiddag til stede sammen med Hennes Majestet Dronning Elizabeth II ved markeringen av foreningen Anglo-Norse Society sitt 100-årsjubileum i London.

15.11.2018

The Angl-Norse Society har som formål å fremme forståelsen og kunnskapen mellom Storbritannia og Norge. De bidrar til økt kunnskap om hverandres land og livsstil gjennom foredrag og kulturarrangement. 

Dronning Elizabeth og Kong Harald er begge beskyttere av the Anglo-Norse Society. Foto: The Royal Court, UK

Under besøket fikk de to monarkene en orientering om foreningens virksomhet, og de fikk møte studenter og andre som har fått økonomisk støtte til studier og forskningsprosjekt innen fagene politikk, økonomi og historie, samt kunst og litteratur.

Det er en viktig oppgave for foreningen å gi stipendier til britiske studenter som ønsker å fullføre forskerstudium i Norge. Foreningen ønsker også å utvide virksomheten ved å gi tilskudd til norske studenter og forskere som skal studere i Storbritannia.

Kong Harald signerer gjesteboken hos the Anglo-Norse Society. Foto: The Royal Court, UK

Besøket ble avsluttet ved at Dronningen og Kongen signerte foreningens gjestebok. Både Kong Harald og Dronning Elizabeth er beskyttere for the Anglo-Norse Society, som også har en søsterforening i Oslo.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook