Hopp til hovedinnhold

Gjestebud på Skaugum

Kronprinsparet holder Gjestebud på Skaugum i kveld. De 60 gjestene har tilknytning til årets TV-aksjon og Kirkens Bymisjon.

22.11.2018

Kronprinsparets gjestebud har blitt en årlig tradisjon og kveldens utgave er det 14. i rekken. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen ville hedre noen av de frivillige som deltok aktivt i årets TV-aksjon. Kronprinsesse Mette-Marit var beskytter for aksjonen, som gikk til inntekt for Kirkens Bymisjon.

Hvert år inviterer Kronprinsparet til gjestebud. Gjestelisten varierer - i år var det ansatte og frivillige tilknyttet TV-aksjonen og Kirkens Bymisjon som var invitert. Foto og redigering: Rune Kongsro / Det kongelige hoff

Pengene som ble samlet inn skal brukes til å skape et varmere og mer inkluderende samfunn, og skal bidra til å skape 700 000 møter mellom mennesker. Kveldens gjester representerer flere møteplasser som bidrar til et inkluderende samfunn.

- Vi er sikre på at alle vi som er her i dag ønsker oss et samfunn der hver enkelt blir sett, får brukt ressursene sine – og der vi tar vare på hverandre, sa Kronprinsen da de ønsket gjestene velkommen.

Faglig program

Kirkens Bymisjons assisterende generalsekretær Johannes Heggland innledet under den faglige delen av programmet som besto av et miniseminar holdt av Trond Henriksen og ungdommer tilknyttet Kirkens Bymisjon i Halden.

Kronprinsparet inviterte til buffet etter den faglige delen, og under måltidet sto Marthe Wang for det musikalske innslaget.

Marthe Wang sang under Gjestebud på Skaugum. Foto: Rune Kongsro, Det kongelige hoff

Første gang Kronprinsen og Kronprinsessen inviterte til gjestebud var i forbindelse med Tv-aksjonen i 2004. Også den gangen gikk de innsamlede pengene til Kirkens bymisjon - og Rådet for psykisk helse - og Kronprinsessen var beskytter for aksjonen.

I fjor ble gjestebudet holdt i Tromsø, men ellers har arrangementet blitt holdt på Skaugum.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook