Hopp til hovedinnhold

Feiret Frivillighetens dag

I kveld var Kronprinsparet til stede under markeringen av Frivillighetens dag på DOGA i Oslo. Frivilligheten feires hvert år på FNs internasjonale dag for frivillig arbeid, 5. desember. 

05.12.2018

Flere prisutdelinger sto på programmet.

Årets nykommer

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen delte ut prisen til årets nykommer innen frivillighet. Den gikk til speiderleder Mohamad Nabel Omr Deeb kom som flyktning fra Syria til Rjukan for snart fire år siden. Han ønsket å drive med noe som kunne hjelpe ham å bli en del av det norske samfunnet, og gjennom skolen fikk han kontakt med den lokale speidergruppen.

I dag er han leder for speidergruppen i Rjukan. Han fikk overrakt blomster av Kronprinsesse Mette-Marit, som er høy beskytter for Norges Speiderforbund.

Mohamad Nobel Omr Dee er "Årets nykommer". Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

I begrunnelsen for utdelingen heter det:

"Årets nykommer er et ja-menneske som trives godt sammen med andre. Personen er entusiastisk, tar initiativ og har selv bidratt til å bli inkludert i nærmiljøet.

Den frivilliges smittende gode humør og evne til å komme i kontakt med folk, kombinert med gode lederegenskaper, har blitt en verdifull ressurs for organisasjonen.

Juryen tror den frivillige kan inspirere flere i samme situasjon til å oppdage gleden og nytten av å være en del av felleskapet i frivillige organisasjoner som speideren.

Vi gratulerer Årets nykommer i frivilligheten 2018"

Flere priser

Det ble også delt ut flere priser i keld. Vinner av Årets frivillighetskommune ble Karmøy kommune og prisen ble delt ut av kulturminister Trine Skei Grande og Helge Eide fra KS. Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen delte ut Helseprisen til "Fengslet og forlatt" - en dokumentar om de glemte fangene.

Den nasjonale Frivilighetsprisen går til 14 år gamle Penelope Lea for hennes engasjement i barnas miljøvernorganisasjon Miljøagentene. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Den nasjonale frivillighetsprisen ble delt ut av kulturministeren og gikk til Penelope Lea fra Miljøagentene. Penelope er bare 14 år, og har et brennende engasjement for miljøsaken. Hun ble valgt inn i styret for Miljøagentene i Oslo som 11-åring og leder nå Barnas Klimapanel.

Fra scenen var det underholdning ved konferansier Asta B. Lydersen, poetry slam ved Sarah Camille Ramin Osmundsen, musikalske innslag ved Inge Bremnes, Line Verdal og vokalgruppen Host.

Det var også videohilsener fra frivillighetssentralene i Halden og Kvam. 

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook