Hopp til hovedinnhold

Hos For Fangers Pårørende

Når noen begår et lovbrudd og kommer i fengsel rammer det også familien på utsiden av murene. I dag fikk foreningen For Fangers Pårørende besøk av Kronprinsparet.

17.12.2018

For mange familier oppleves fengslingen av mor eller far som en stor krise. Det rammer både økonomisk, helsemessig og sosialt. Ikke minst kan konsekvensene for barn og unge være store. For mange er fengslingen en stor hemmelighet, for det er ikke så lett å fortelle til andre at mamma eller pappa sitter i fengsel. Mange barn opplever et stort savn, ikke minst i julen.

Foreningen For Fangers Pårørende (FFP) har som sin viktigste oppgave å gi støtte, råd og hjelp til pårørende til innsatte. De tilbyr rådgivende samtaler, og arrangerer foreldrekvelder og temakvelder, og inviterer til kulturelle aktiviteter.

Fotoutstilling

På omvisning i foreningens lokaler, fikk Kronprinsparet blant annet se en fotoutstilling.

Kronprinsparet fikk med seg en fotoutstilling som sto i lokalene til foreningen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

 

Møtte "Carmen" og "Guido" 

19 år gamle «Carmen» og «Guido» på 13 år vet begge hvordan det er å ha sin far i fengsel. I dag  fortalte sine historier.

«Carmen» slet i mange år med skyldfølelse for at pappaen var kommet i fengsel, og situasjonen fikk store konsekvenser for henne. Etterhvert fikk hun heldigvis god hjelp til å bearbeide situasjonen, og har i mange år hatt glede av å delta i FFP Ung. Der har hun møtt barn og unge i en liknende situasjon.

I dag er hun opptatt av å formidle hvor viktig det er at barn og voksne snakker sammen når en i familien fengsles. Og: Det aldri barns skyld når en forelder begår et lovbrudd og kommer i fengsel.

Fikk høre om arbeidet           

Etter å ha hilst på de ansatte, fikk Kronprinsparet en omvisning i organisasjonens lokaler. På programmet stod så en orientering om FFPs arbeid, og visning av filmene «Livet på utsiden» og «På besøk i fengsel». 

Et lite juleverksted avsluttet besøket. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Daglig leder Hanne Hamsund fortalte om hvordan det er å holde kontakt med noen som sitter i fengsel og om samarbeidet med kriminalomsorgen, sammen med barneansvarlig Vigdis Bye fra Halden fengsel.

Besøket ble avsluttet med et lite juleverksted, der Kronprinsparet samtalte med en gruppe pårørende.

Oslos ordfører Marianne Borgen ledsaget Kronprinsparet under besøket, der styreleder Roger Stubberud og daglig leder Hanne Hamsund var vertskap.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook