Hopp til hovedinnhold

Førjulsbesøk til Ullevål sykehus

Hennes Majestet Dronningen har gjort det til tradisjon med et førjulsbesøk, og i år gikk turen til Barnesenteret på Oslo universitetssykehus, Ullevål.

21.12.2018

Dronningen besøkte også Barnesenteret for 10 år siden - og var med under åpningen i 1998. I dag fikk hun en orientering om Barne- og ungdomsklinikkens arbeid før hun ble vist rundt i Barnesenteret.

Oslos ordfører Marianne Borgen ledsaget Dronningen under besøket til Barneklinikken. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Sykehus hjemme

Avansert hjemmesykehus tilbyr behandling, pleie og oppfølging til barn og ungdom hjemme, som alternativ til sykehusopphold. Alt skal ha like god kvalitet som på sykehuset. Den store forskjellen er at sykehuset kommer hjem til pasienten. Dette arbeidet fikk Dronningen en innføring om da hun besøkte vaktsentralen i dag.

Personalet består av spesialsykepleiere, erfarne sykepleiere og barnepleiere. Erfaringen er at barna er tryggere og blir lettere friske når de bor hjemme. Hele familien har det bedre når hverdagen kan opprettholdes i større grad.

Emma Weiss-Hagen (15) og Dronningen i Leketerapirommet. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Hadde med pepperkaker

Så gikk turen til intensivavdelingen for nyfødte og til barnekirurgisk avdeling, der Dronningen hilste på en av pasientene - 10 år gamle Else Nässelqvist.

Besøket ble avsluttet med en julesamling i Leketerapirommet, der Dronning Sonja fikk møte noen av barna som skal feire julen ved sykehuset. De hygget seg med pepperkaker som Dronningen hadde med.

Klinikkleder Terje Rootwelt og avdelingsleder Inger Starheim var vertskap under besøket.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook