Hopp til hovedinnhold

Idrettsgalla i Stavanger

Prinsesse Märtha Louise var lørdag kveld med på den årlige Idrettsgallaen. Der delte Prinsessen ut prisen Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver til Birgit Røkkum Skarstein.

05.01.2019

– Paraidretten har alltid stått mitt hjerte veldig nær, og jeg slutter aldri å la meg imponere over de fantastiske prestasjonene disse utøverne gjør i de ulike grenene, sa Prinsesse Märtha Louise fra scenen i DNB Arena i Stavanger i kveld.

Prinsessen er styremedlem i Stiftelsen VI, som har som mål å løfte paraidretten både i topp og i bredde, og stod for utdelingen av prisen Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver sammen med Øyvind Eriksen, styreleder i Stiftelsen VI.

Prinsesse Märtha Louise og Øyvind Eriksen deler ut prisen Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver til Birgit Røkkum Skarstein. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Det heter ikke meg eller deg, dem eller oss, det heter vi. Og hele poenget er at det er ingen som blir god alene. Ingen. Det her gjør vi sammen. Tusen, tusen takk, sa prisvinner Birgit Røkkum Skarstein i sin takketale.

Prisen går til den utøveren som har levert den fremste prestasjonen/det beste resultatet internasjonalt siste år.

De øvrige nominerte var:

  • Aida Dahlen (bordtennis)
  • Ida Nesse (friidrett - spyd, diskos og kule)
  • Vilde Nilsen (langrenn og skiskyting)

Bjørgen og Bjørndalen hedret

Toppidrettssjef Tore Øvrebø delte ut Idrettsgallaens hederspris til Marit Bjørgen og Ole Einar Bjørndalen.

– Hedersprisen går til noen som har gitt oss hundrevis av uforglemmelige øyeblikk, et enorm medaljedryss og ukesvis med gåsehud. De er enere, de har vunnet mer enn noen andre, de er tidenes mestvinnende vinterolympiere, sa Øvrebø i begrunnelsen.

Ole Einar Bjørndalen og Marit Bjørgen tar imot Idrettsgallaens hederspris. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Tidligere på kvelden vant Bjørgen også prisen for årets kvinnelige utøver og prisen for årets navn.

Det ble delt ut en rekke priser i løpet av kvelden, blant annet prisen Årets gjennombrudd som gikk til Jakob Ingebrigtsen og prisen Årets ildsjel som gikk til Doris Norbye. Karsten Waholm ble årets forbilde.

Idrettsgallaen

Idrettsgallaens historie går tilbake til 2002 og er et samarbeid mellom NRK, Norsk Tipping og Norges idrettsforbund.

Stavanger var vertsby for Idrettsgallaen for første gang.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook