Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen på NHOs årskonferanse

NHOs årskonferanse 2019 har temaet «Vi og verden» og retter søkelys på hvordan globale trender påvirker det norske samfunnet – og hvor viktig felles spilleregler er i en urolig verden.

09.01.2019

– Uro globalt rammer bedriftene lokalt, skriver NHO-president Arvid Moss på NHOs hjemmesider.

Statsminister Erna Solberg og generalsekretær Jens Stoltenberg i NATO var noen av innlederne under årskonferansen i Oslo Spektrum.

Statsminister Erna Solberg var en av hovedtalerne på konferansen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kronprinsen møtte bedriftsledere

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon deltok på konferansens del to og ut dagen.

Under lunsjen møtte Kronprinsen representanter for dagligvarebransjen – og han fikk samtale med fire ledere for små og mellomstore bedrifter i Norge.

Stor verdiskaping i små bedrifter

Kronprinsen møtte blant annet Kjell Inge Rekdal i Sykkylven Stål som leder NHOs forum for små og mellomstore bedrifter og er engasjert i å fremme interessene til disse bedriftene og forenkle hverdagen deres. Sykkylven Stål satser stort internasjonalt mot markeder utenfor Norge.

Kronprins Haakon møtte representanter for små og mellomstore bedrifter under lunsjen. Foto: Martin Slottemo Lyngstad/NHO

NHO viser til at 99 prosent av bedriftene i Norge har færre enn 100 ansatte og produserer nær halvparten av næringslivets verdiskaping, en stor og viktig gruppe for arbeidsplasser og velferd i hele landet.

Rundt lunsjbordet stod også tre andre bedriftsledere for små og mellomstore bedrifter: Ida Rishaug leder reiselivsbedriften Moment Norway, som skreddersyr aktivitetspakker til turister i Nord-Norge. Anders Øiaas er daglig leder i tømrerfirmaet Timberbygg i Trondheim, og Jorunn Håvardsholm i Helifuel leder et selskap som utvikler og produserer helikopterfyllestasjoner. Tradisjonelt har oljenæringen vært hovedmarkedet, men nå skal selskapet fra Sveio i Hordaland også bygge stasjoner til Hornesa, som blir verdens største havvindpark.

Årsmiddag

I kveld deltar Kronprinsen på NHOs tradisjonsrike årsmiddag i Oslo Spektrum.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook