Hopp til hovedinnhold

Havets dag i Davos

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen avsluttet sitt offisielle besøk til årsmøtet i Verdens økonomiske forum torsdag.

25.01.2019

Dagen startet med å delta på et arrangement utenfor konferanseområdet i Davos i regi havnettverket Friends of Ocean Action.

Marco Lambertini i WWF Verdens naturfond og Jan-Gunnar Winther i Senter for hav og Arktis var blant paneldeltakerne som diskutere den neste bølgen av ny teknologi og løsninger for havet.

Sesjonen sparket i gang «Ocean Day» under Davos-uken.

Hav, miljø og bærekraft

Kronprins Haakon har fulgt et tett program under årets forum med fokus på FNs bærekraftsmål, hav, klimaendringer og ny teknologi.

Kronprinsen er opptatt av miljøaspekter i forbindelse med utviklingsarbeid og innen teknologi og innovasjon. Han er spesielt engasjert i havets helse og polare spørsmål.

Kronprinsen kom til Davos mandag og fikk først med seg den britiske naturprogramveteranen Sir David Attenborough i samtale med blant andre USA tidligere visepresident Al Gore og New Zealands statsminister Jacinda Ardern om klimakrisen. For fjerde år på rad har Verdens økonomiske forum fremhevet klimakrisen som den største trusselen mot den globale økonomien.

USAs tidligere visepresident Al Gore, programlederen Sir David Attenborough og New Zealands statsminister Jacinda Ardern under sesjonen «Safeguarding Our Planet». Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann

– Jeg kan ikke se for meg noe mer alvorlig. Det kan jeg virkelig ikke. Problemet er at forandringene skjer raskere nå. Ting går i feil retning raskere enn de gjorde før. Det mest frustrerende er at vi vet hvordan vi skal løse problemet. Vi må bare gå i gang å gjøre det vi vet, innledet Attenborough med å si.

Verdens økonomiske forum

Verdens økonomiske forum samler ledere fra land, bedrifter og organisasjoner for å diskutere felles utfordringer og muligheter, i år med 3000 deltakere.

Årets tema er internasjonalt samarbeid i den 4. industrielle revolusjonen, preget av ny teknologi og automatisering.

Kronprins Haakon deltok på sitt første møte i 2005. Samme år ble programmet Young Global Leaders etablert, og Kronprinsens invitert inn som medlem – noe han var frem til 2010, da han gikk inn i styret for YGL. Kronprinsen trådte ut av styret i 2017.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook