Hopp til hovedinnhold

Åpnet nytt læringstilbud

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet et nytt læringstilbud for ungdom på Gol i dag. UngInvest AIB har etablert en ny avdeling for inntil 15 ungdommer. Målet er at flere skal fullføre videregående opplæring.

31.01.2019

Sammen med elver og lærere monterte Kronprinsen skolens nye skilt – noe som markerte den offisielle åpningen av avdelingen i Hallingdal.

Kronprins Haakon og UngInvests leder Ingebjørg Mæland ledet også prosessen der ungdom, lærere og andre som arbeider med unge diskuterte hvordan man best kan samarbeide for at ungdom skal fullføre videregående opplæring. 

Kronprinsen var med å henge opp det nye skiltet som en markering av at UngInvest nå er etablert på Gol. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

 Støttet av Kronprinsparets fond

StøttetKronprinsparets Fond har støttet UngInvest AIB siden 2011. Dette er et styrkebasert læringstilbud for over 200 ungdommer i Buskerud fylkeskommune, med avdelinger i Drammen, Ringerike, Kongsberg, Modum - og fra i dag også på Gol.
– Vårt mål er å løfte fram ungdom som ikke finner seg til rette i den tradisjonelle skolen. Ved å identifisere og spille på den enkeltes styrker bidrar vi til at ungdommer gjennomfører videregående opplæring, sier Ingebjørg Mæland.

Spennende

– UngInvest AIB har en spennende tilnærming og kan vise til svært gode resultater. Vi støtter deres arbeid for å spre metodene og tankegangen til flere steder i landet, sier daglig leder Irene Løken Lystrup i Kronprinsparets Fond. 

Hvordan få flere unge til å fullføre videregående opplæring? Det var temaet for dagens gruppearbeid. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.

Idrett

Etter besøket til den nye avdelingen, reiste Kronprinsen til Gol Idrettsarena. Der fikk han en omvisning og møtte en rekke av bygdas barn og ungdommer som viste fram noen av sine mange aktiviteter.

Elever fra Hallingdal Folkehøgskule hadde en oppvisning i stortrampoline og elevene forklarte Kronprinsen om hvordan man bedømmer hopp. De utfordret også Kronprinsen til selv å prøve seg på trampolinen - og han tok utfordringen.

Turngruppen fra Gol IL sprang på airtrack og klatregruppen demonstrerte speedklatring, mens syvende trinn fra Gol skole viste et show der de selv hadde hatt koregrafien. Barnehagene hadde stått for "scenografien" og pyntet med tema «Natur».

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook