Hopp til hovedinnhold

Norsk jubel i Åre

Kronprinsfamilien var til stede under VM i alpint i Åre i helgen. De mange nordmennene som hadde tatt turen til Sverige fikk mye å juble for.

10.02.2019

Lørdagens VM-utfor var Aksel Lund Svindals siste renn som aktiv utøver. Han kjørte inn til sølv – to hundredeler bak verdensmester og lagkamerat Kjetil Jansrud. Vincent Kriechmayr fra Østerrike kom på tredjeplass.

Kronprinsfamilien jubler for dobbelt norsk i Aksel Lund Svindals siste renn. Foto: Privat

Mennenes VM-utfor ble utsatt på grunn av tåke og tett snøvær. På tribunen fulgte Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit spent med sammen med Prinsesse Ingrid Alexandra og Prins Sverre Magnus. Til stede var også Dronning Silvia og den svenske Kronprinsessefamilien.

Tidligere på dagen var Kronprins Haakon med på besiktigelse av utforløypa før rennet.

Verdensmester Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal viser frem gull- og sølvmedaljen etter utfor for menn under VM i alpint i Åre lørdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

På kvelden var Kronprinsfamilien til stede på medaljeseremonien etter VM-utforen og festen som markerte avslutningen av Aksel Lund Svindals aktive alpinkarriere.

VM-bronse til Ragnhild Mowinckel

På to dager ble det medaljer i alle valører for de norske utøverne – både gull, sølv og bronse. På fredag var Kronprinsparet på plass under kvinnenes superkombinasjon og kunne gratulere Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie med bronse og syvendeplass etter rennet.

Ragnhild Mowinckel tok bronse i superkombinasjonen under VM i alpint i Åre. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Gullet gikk til Wendy Holdener fra Sveits, som var tre hundredeler foran Petra Vlhová fra Slovakia. Mowinckel var 45 hundredeler bak vinneren.

Kronprinsparet og den svenske Kronprinsessefamilien under kvinnenes superkombinasjon i Åre. Foto: Dana Press / NTB scanpix

Siste dag i Åre

Søndag var Kronprinsfamilien til stede under kvinnenes VM-utfor. Slovenske Ilka Stuhec tok gullet foran Corinne Suter. Amerikanske Lindsey Vonn avsluttet sin karriere med bronsemedalje.

Ragnhild Mowinckel ble beste norske på en femteplass.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook