Hopp til hovedinnhold

25 år siden OL på Lillehammer

I dag ble OL-ilden tent på nytt på Lillehammer. Deres Majesteter Kongen og Dronningen ble tatt imot av jublende barn og OL-maskotene Kristin og Håkon da de ankom Søndre park i formiddag.

16.02.2019

OL-maskotene hadde hver sin gave til Kong Harald og Dronning Sonja i anledning av at det er 25 år siden de 17. olympiske vinterleker ble arrangert på Lillehammer.

Kongeparet ble møtt av maskotene Håkon og Kristin. I dag personifisert av Mio Bergh Blyverket og Ive Eliassen Fremstad. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

I Søndre park var det lagt opp til en rekke vinteraktiviteter for barn som Kongen og Dronningen fikk se nærmere på. Det manglet ikke på idrettsglede blant barna i freestylebakken og skøytebanen. I tillegg var det akebakke, langrenn, skiskyting og hopp i parken. Under vandringen fikk Kongeparet også hilst på flere av de norske gullvinnere fra de olympiske og paralympiske lekene i 1994.

Kongeparet og Gerhard Heiberg - tilbake på Lillehammer. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Kong Harald og Dronning Sonja tok seg god tid med barna som prøvde seg på de ulike idrettsgrenene. 

Dronning Sonja deltok i "Kjerringsleppet" under lekene for 25 år siden. I dag ble det gjensyn med mange av de andre deltakerne. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Tidlig på ettermiddagen var Kongeparet gjester ved en lunsj på Lillehammer museum der de ble tatt imot av fylkesmann Knut Storberget og Lillehammers ordfører Espen Granberg Johnsen.

Folkefest

Mange husker tilbake til åpningsseremonien i Lystgårdsbakken i 1994 med glede. Sent i ettermiddag hadde jubileumskomiteen lagt opp til en folkefest på sletta under hoppbakken med tenning av OL-ild, underholdning fra en scene laget i snø, og det hele ble avsluttet som for 25 år siden med festfyrverkeri. 

Kongeparet følger underholdningen fra snøscenen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Det ble gjensyn med vettene fra åpningsshowet. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix 

Fakkelprisen

I kveld er Kongen og Dronningen sammen med flere hundre andre gjester til stede ved fakkelprisutdelingen i Håkons Hall. Der vil artistene Ekko, Fakkelprisbandet, DANZcrew, Farida, Kristian Kristensen, Amanda Delara, Ole Edvard Antonsen og SilYa & The Sailors stå for underholdningen. 

Fakkelprisen går til personer, bedrifter og organisasjoner i Lillehammerregionen som har utmerket seg spesielt og som har bidratt til å styrke regionen og regionens omdømme.

Festen på sletta ble avsluttet med festfyrverkeri - på samme måte som åpningsseremonien i 1994. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook