Hopp til hovedinnhold

Klare for VM i Seefeld

Etter et fantastisk VM i alpint i Åre, kunne vi glede oss stort over de norske utøverne våre. Nå gjør Kongeparet seg klart for VM i Seefeld, Østerrike.

22.02.2019

Fra den 20. februar til 3. mars er det VM i nordiske grener i Seelfeld. Deres Majesteter Kong Harald og Dronning Sonja er i Seefeld fra mandag 25. februar til fredag 1. mars. Der vil de besøke den norske troppen og være til stede under hopp, langrenn og kombinert - og medaljeseremoniene som hører til.

VM i Oslo 2011: Engasjert kongepar under sprintkonkurransen. Foto: Erik Johansen, NTB scanpix

Håp om mer jubel

Kongen og Dronningen ankommer VM-byen den 25. februar og mest sannsynlig vil kvinnenes 10-kilometer og damenes lagkonkurranse i hopp påfølgende dag bli de to første øvelsene for Kongeparet.

Etter å ha fulgt Therese Johaug, Maren Lundby og de andre damene første dag, blir det også gjensyn med kjente profiler fra herrelaget i hopp, langrenn og kombinert i dagene som følger. Hva kan Jarl Magnus Riiber klare i kombinert? Hvordan vil Andreas Stjernen, Johann Forfang og de andre gjøre det i hoppbakken? Vil favorittene i skisporet innfri og hvordan vil våre debutanter gjøre det? Kongeparet vil møte norske utøvere etter konkurransene.

Ikke første VM for Kongeparet

Kong Harald har vært til stede under flere ski-VM utenlands, som VM i Falun i 1974 og Val de Fiemme i 2003. i tillegg var Kongen og Dronningen sammen i Falun i 1993 og i Ramsau i Østerrike i 1999. Nå står altså Seefeld 2019 for tur. Dette er sesongens store mål for mange av utøverne, og Kongeparet vil være til stede for å heie dem fram. 

VM i Oslo 2011: Therese Johaug på Kongetribunen etter seier på 30 kilometer. Foto: Lise Åserud / Scanpix

Når VM har vært arrangert i Norge, har Kongefamilien - ofte med Kongen og Prinsesse Astrid, fru Ferner i spissen, fulgt mesterskapet tett. Heiet fram talenter, nye som gamle, og tatt imot vinnerne på Kongetribunen. Slik var det under VM i Oslo i 1982 og 2011 og i Trondheim i 1997.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook