Hopp til hovedinnhold

Et godt sted for barn og unge

Barn og unge sto i sentrum for Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregentens besøk til Porsgrunn i dag. Han ble da også møtt av barnehagebarn med sang og flagg utenfor Frikslivssenteret på Kjølnes.

27.02.2019

Ti-åringene Eskil Bjørnstad og Ella Bøe Bjønnes hadde vunnet loddtrekningen om hvem som skulle få ønske Kronprinsregenten velkommen til Porsgrunn, og ventet spent på å få overrekke blomster. Inne i hallen på Frisklivssenteret ga utøverne fra Pors Pride Cheerleading en spektakulær oppvisning. 

Kronprins Haakon ble møtt av barn med sang og flagg utenfor Frikslivssenteret på Kjølnes. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Ny idrettshall

Sammen med kommunens varaordfører Janicke Andreassen fortalte ordfører Robin Kåss om Porsgrunn, Kjølnes og den nye idrettshallen som er under bygging. 

Det er store forventninger blant kommunens barn og unge til den nye hallen. Det ble tydelig da Emma Raflund og Nanna Gauslaa fra idrettsforeningen Urædd og Samantha Pepevnik og Aurora Kristiansen Pflug fra svømmeklubben Poseidon fortalte om sine ønsker for det nye idrettsbygget. Kronprinsregenten malte navnetrekket sitt på en porselensflis. Flisen med Kronprins Haakons signatur vil bli montert i det nye bygget til minne om besøket.

Kronprinsregenten malte navnetrekket sitt på en porselensflis. Den vil bli montert i den nye idrettshallen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Det var ikke det første kongelige besøket til Porsgrunn. De fire ungdommmene overrakte Kronprins Haakon en innrammet kollasj med bilder fra da hans farfar, Kong Olav V besøkte byen under Norgesmesterskapet på ski i 1959.

Aleksander Walmann sto for det musikalske innslaget i dag. I 2017 vant Walmann norsk Melodi Grand Prix sammen med "JOWST" og sammen representerte de Norge under finalen i Kiev.

Lek og læring med tall var siste post på programmet i senteret. Sammen med elever fra Myrene skole deltok Kronprinsregenten i fysisk aktivitet med regnestykker. Besøket ble avsluttet ved en utendørs omvisning på byggeplassen for det nye idrettsbygget. 

Lek og læring med tall sammen med elever fra Myrene skole. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Beste by for barn og unge

Porsgrunn har barn og unge som et av sine store satsingsområder, og UNICEF har kåret Porsgrunn kommune til den beste blant landets større kommuner når det gjelder tjenester for barn. Kommunen skiller seg ut ved måten de involverer barn og unge, og dette har vært førsteprioritet i flere tiår. Porsgrunn var tidlig ute med å introdusere stemmerett for 16-åringer, og kommunen har Nordens lengst fungerende ungdomsutvalg.

Pors Pride Cheerleading ga en spektakulær oppvisning. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Kronprinsregenten hadde gleden av å spise lunsj med Ungdomsutvalgets 21 medlemmer. Før lunsjen fikk Kronprins Haakon vite mer om "Porsgrunnsmodellen" for arbeidet med barn og unge, og om barn og unges deltakelse i lokaldemokratiet.

Byvandring

Etter lunsj vandret Kronprins Haakon, ordføreren og fylkesmann Per Arne Olsen gjennom rådhusparken på vei til kulturhuset "Ælvespeilet". I parken var det møtt fram flere hundre barn. Parken var pyntet med vimpler og flagg, og Borge skolekorps spilte opp i rådhuspaviljongen. Alle barna ble servert boller og saft.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Kronprinsregenten avsluttet besøket til Porsgrunn i "Ælvespeilet". Der viste barn og unge i kommunens lag og foreninger fram sine fritidsaktiviteter, og det ble satt opp en festforestilling med unge talenter fra kulturskolen og Brevik barne- og ungdomsteater til ære for Kronprins Haakons besøk.

Festforestilling til ære for besøket. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook