Hopp til hovedinnhold

Likestillingsfrokost på Melahuset

Hennes Majestet Dronning Sonja markerte kvinnedagen på Melahuset i Oslo i dag. Over frokost med minoritetskvinner bidro Dronningen til å belyse ulike likestillingsutfordringer.

08.03.2019

Kvinnedagen er av stor betydning for både voksne kvinner og unge jenter med minoritetsbakgrunn i Norge. I dag feiret de alt de har fått til - og løftet fram det de fortsatt må jobbe for.

Dronning Sonja hilser på samfunnsdebattant Nancy Herz idet hun ankommer Melahuset og "Empowerment-frokost" med minoritetskvinner. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Frokosten skulle sette lys på dagens likestillingsutfordringer gjennom musikk og historiefortellinger. Kampen mot alle former for kvinneundertrykking har alltid vært sentralt for MiRA-Senteret, som fyller 30 år i år.

Dronningen ble underholdt med sang, dans, musikk, slampoesi og personlige fortellinger. Tseng Wei Ting og Sibusisiwe Ncube stod for musikken. Lederen for senteret, Fakhra Salimi, holdt tale sammen med samfunnsdebattanten Nancy Herz og likestillings – og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm.

Publikum var med

Publikum var også invitert til å bidra med sine egne perspektiver. Regina Adaha er leder for Pan African Women's Association og var først ut med et innlegg om integrering og rettighetsinformasjon rettet mot kvinner med afrikansk bakgrunn.

Foto: Hanna Mørk Fossen, Det kongelige hoff

Deretter fortalte Attia Mirza, som er frivillig i bydel Alna, om sitt prosjekt «For samhold i mangfold», etterfulgt av Susan Rakhsh, sosiolog og flyktningkonsulent i Oslo kommune, og Naoual Dendane som er frivillig på MiRA-senteret og har vært spesielt engasjert i prosjekter om førstehjelp og svømming.

Eva Marie Shreiber fra ULOBA-independent living Norge rundet av. Dette er en organisasjon som er eid av funksjonshemmede og jobber med brukerstyrt, personlig assistanse.

Sin egen stemme

MiRA-Senteret mener at dersom de skal lykkes i å sikre fulle rettigheter for alle kvinner, må minoritetskvinner selv ta ordet. De må få representere seg selv - og bli lyttet til.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook