Hopp til hovedinnhold

Feiret 100 år

Torsdag kveld markerte Venneforeningen for Kunstindustrimuseet i Oslo sitt 100-årsjubileum. Hennes Majestet Dronning Sonja var blant gjestene.

14.03.2019

Jubileet ble markert med en stor smoking-middag i Oslo Militære Samfund. Foreningens leder, Per Terje Norheim, talte under middagen, mens Mette Meyer og Kristian Hernes sto for de kulturelle innslagene.

Venneforeningens formål er å bidra til å øke Kunstindustrimuseets samlinger av kunsthåndverk og design. Den skal også bidra til å skape interesse for museets samlinger - og ivareta medlemmenes interesse for kunsthåndverk og design gjennom å være et forum med både faglig og sosialt innhold.

Landets eldste venneforening

Kunstindustrimuseets venneforening ble stiftet i 1919, men har røtter enda lenger tilbake i tid. Utgangspunktet var "Foreningen til vore gamle sølvarbeiders bevaring for landet", stiftet i 1883. Det gjør jubilanten til landets eldste venneforening. 

Kunstindustrimuseet i Oslo ble stiftet i 1876. Det er et av de eldste museer i Norge og blant de eldste kunstindustrimuseer i Europa. Museet flyttet inn i dette huset i 1904. Nå er de på flyttefot til det nye Nasjonalmuseet på Vestbanen i Oslo. Foto: Berit Roald, NTB scanpix

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook