Hopp til hovedinnhold

Deltok på Miljøledelseskonferansen

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten var til stede under åpningen av Miljøledelse 2019 i Oslo kongressenter i dag – en konferanse for alle som er opptatt av bærekraft og grønn vekst i norske virksomheter.

26.03.2019

Norge må gjennom en omstilling som mangler sidestykke, stod det i invitasjonen til deltakerne.

Miljø = Innovasjon

– Jeg skulle ønske vi tok på oss den grønne ledertrøya fordi det er det tryggeste, det mest ansvarlige, å gjøre, sa forfatter Maja Lunde som satte stemningen for konferansen ved å lese fra romanen sin «Blå» og fra en kronikk hun har skrevet.

Hun ville også ha klima som et eget fag i skolen slik at vi kan ta ansvar for morgendagens grønne ledere.

Kronprinsen hilser på daglig leder i Stiftelsen Miljøfyrtårn, Ann-Kristin Ytreberg, og LO-sekretær Are Tomasgard. Ved siden av står Oslo-ordfører Marianne Borgen. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

– Miljø er en kjempetrigger for innovasjon, sa Cathrine Dehli, partner i rådgivingsselskapet Footstep, som holdt innlegg om å skape kultur for bærekraftig omstilling.

Miljøfyrtårn

Kronprins Haakon deltok på første del av konferansen. Andre innledere under Miljøledelse 2019 var byrådsleder Raymond Johansen i Oslo, LO-sekretær Are Tomasgard, klima- og miljøminister Ola Elvestuen og forskerne Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen.

Oslo er kåret til europeisk miljøhovedstad for 2019. Konferansen er en del av det offisielle programmet under miljøhovedstadsåret, og bak arrangementet står Miljøfyrtårn, Standard Norge, Virke, Oslo kommune, LO og Simpli.

Miljøfyrtårn er en sertifiseringsordning som hjelper private og offentlige virksomheter til å drive miljøvennlig og lønnsomt. Også Skaugum hovedgård, Kronprinsparets hjem, er Miljøfyrtårn.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook