Hopp til hovedinnhold

Nye løsninger for et sunnere hav

Elleve gründere fra hele verden er i Oslo for å delta på akseleratorprogrammet til Katapult Ocean. I dag presenterte de sine løsninger innen havteknologi for Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten.

27.03.2019

Selskapene er hjemmehørende i Costa Rica, England, Myanmar, Marokko, Hellas og Norge – og de jobber med alt fra bekjempelse av ulovlig fiske, grønnere transport, å forhindre lakselus på oppdrettsfisk og bekjempelse av førsøpling i havet.

– Mer om løsninger

De elleve selskapene presenterte sine løsninger og svarte på spørsmål fra Kronprins Haakon.

– Vi snakker mye om problemene, men i dag snakket vi kun litt om problemene. Resten av tiden brukte vi på alle løsningene, sa Kronprinsregenten etter å ha hørt presentasjonene til selskapene.

– Det er viktig at vi forstår problemene, men jeg tror vi blir mer motiverte til å gjøre endring hvis vi snakker mer om løsningene.

Kronprins Haakon besøker Katapult Ocean i Oslo. Her hilser han på Tharald Nustad, Haakon Brunell og Maren Hjort Bauer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Løsningsorienterte

Selskapene Evoy, Fishency Innovation, RemoraXYZ, TheOcean Bottle, Recyglo, Itchtion, SubseaX, ATLAN Space, Shipreality, Undersee og Brim Explorer fikk alle presentere sine løsninger for Kronprins Haakon.

– Vi ønsker å lage løsninger for bærekraftig matproduksjon i havet, sa direktør Flavie Gohin i Fishency Innovation i sin presentasjon. Selskapet utvikler ny teknologi for lusetelling.

En presentasjon av alle selskapene finner du her.

Katapult Oceans første program

Gründerne og deres selskaper deltar i et intensivt tre måneders program. Fokuset er vekst, investering, lederutvikling, eksponentiell teknologi og introduksjoner til norske og globale aktører innen havteknologi.

– Havet står ovenfor mange store utfordringer som krever dyktige team med bærekraftige og kommersielle løsninger. I Katapult Ocean fokuserer vi på konkrete løsninger som har en positiv påvirkning på havet, sier daglig leder og medstifter Maren Hjorth Bauer i Katapult Ocean i en pressemelding.

Hun fremhever videre at gründerne ønsker å komme til Norge og få jobbe med noen av de ledende selskapene og forskningsinstitusjoner vi har innenfor hav.

Norge har en av verdens lengste kystlinjer og en historie nært forbundet med havet. Mange ledende selskaper innen shipping, havbunn og akvakultur er basert her. Og kanskje viktigst av alt: Norge er et land basert på tillit – en av Katapult-akseleratorens viktigste verdier.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook