Hopp til hovedinnhold

Årsrapport for Det kongelige hoff 2018

Alle fylker og 53 kommuner fikk besøk av Kongefamilien i 2018. 
Det kongelige hoff presenterer i dag sin årsrapport for 2018. Vi håper rapporten bidrar til økt kunnskap om og forståelse for Kongehusets og Hoffets virksomhet.

04.04.2019

Noe av det viktigste for Kongefamilien er å reise i Norge. Gjennom året som har gått har Kongefamilien møtt mennesker over hele landet og sett ulike deler av Norge fra nord til sør. Alle landets fylker ble besøkt, og medlemmer av Kongefamilien var i 53 av landets kommuner inkludert Svalbard.

I 2018 har 68 000 personer besøkt Slottet, Oscarshall og i Dronning Sonjas KunstStall gjennom Åpent Slott. Kongefamilien har deltatt på 695 offisielle arrangementer og vært vertskap for 2 566 gjester på kongelige eiendommer. Kongefamilien har også besøkt 14 land, der det ni dager lange Statsbesøket til Kina i oktober var det mest omfattende. Besøket fra Hertugparet av Cambridge og feiringen av Kongeparets gullbryllup var blant de andre minnerike opplevelsene i året som gikk.

Det kongelige hoffs sikkerhetsprosjekt, som omfatter arbeidet med sikkerhetstiltak ved Slottet og de øvrige kongelige eiendommene, har vært det største enkeltprosjektet i 2018. Det vil det også være i de kommende årene. Prosjektet har en ramme på 603 millioner kroner og skal være ferdigstilt i 2021.

Årsregnskapet

Årsregnskapet i 2018 viser et overskudd på 98,5 millioner kroner. Av dette er 82,8 millioner knyttet til sikkerhetsprosjektet. Dette overskuddet, samt tidligere avsetninger i prosjektet, er i sin helhet forpliktet til leveranser i 2019.

Det kongelige hoffs regnskap viser et overskudd på 15,7 millioner kroner, som i hovedsak skyldes midlertidig ubesatte stillinger og forskyvning av prosjekter. Overskuddet er avsatt til gjennomføring av rehabiliteringsprosjekter og øvrige anskaffelser, og som følge av dette planlegges det med høyere vedlikeholdsaktivitet i 2019.

Det kongelige hoffs årsrapport med årsberetningen for 2018 er overlevert til Stortingets presidentskap, Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Riksrevisjonen.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook