Hopp til hovedinnhold

Overrakte Kreftforskningsprisen

Hans Majestet delte i dag ut Kong Olav Vs Kreftforskningspris til Anne Simonsen og Norwegian Breast Cancer Group (NBCG).

09.04.2019

Det er første gang prisen går til to vinnere, og første gang et helt fagmiljø mottar prisen.

Kong Harald overrakte prisen på vegne av Kreftforeningen.

Kong Harald overrekker Kong Olav Vs kreftforskningspris for 2019 til professor Anne Simonsen. Generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel til venstre og styreleder Gunn-Elin Bjørneboe til høyre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixKong Harald overrekker Kong Olav Vs kreftforskningspris for 2019 til professor Anne Simonsen. Generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel til venstre og styreleder Gunn-Elin Bjørneboe til høyre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Behandling av brystkreftpasienter

Kreftforskningsprisen deles ut til forskere som har utmerket seg gjennom flere års innsats for et bedre liv for svært mange mennesker.

Fire representanter for Norwegian Breast Cancer Group tok imot prisen under arrangementet i Gamle festsal på Universitetet i Oslo.

NBCG består av 30 leger og forskere fra hele landet. Det kliniske forskningsmiljøet får prisen for sin store og positive betydning for tidligere og kommende brystkreftpasienter i Norge. I fremtiden vil gruppen fortsette å jobbe for bedre behandling av de som rammes av brystkreft.

– Svært annerkjent internasjonalt

Norwegian Breast Cancer Group deler årets pris med Anne Simonsen, professor ved Avdeling for molekylærmedisin, Institutt for medisinske basalfag, Universitetet i Oslo. Simonsen er også meddirektør ved Senter for kreftcelle-reprogrammering.

Kreftforeningen beskriver prisvinneren slik:

Simonsen har gjennom sin imponerende karriere fokusert på cellebiologisk grunnforskning, spesielt de cellulære mekanismene som er involvert i hvordan kreft oppstår. Hun har utviklet et forskningsprogram innenfor studiet av autofagi. Autofagi er en prosess hvor cellen bryter ned og resirkulerer deler av sine egne proteiner, og som kan hemme og påvirke utviklingen av blant annet kreft. Simonsen er svært anerkjent internasjonalt i sitt miljø. Hun publiserer svært aktivt og har et åpenbart potensiale til å gjøre viktige gjennombrudd innen kreftforskning i fremtiden.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook