Hopp til hovedinnhold

Framtidens byer

Hvordan ser framtidens byer ut? Hvordan er det å leve der? Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte "Urban Future" - Europas største konferanse om bærekraftige byer.

22.05.2019

Som Europas miljøhovedstad 2019 er Oslo selvskreven vert for konferansen, som går over tre dager. Her samles 3 000 politikere og forskere, næringslivstopper og gründere, arkitekter og byutviklere. Felles for dem, er ønsket om å påvirke byenes framtid.

Den bærekraftige byen

Konferansen ser byene som nøkkelen til en bærekraftig framtid for planeten vår, der store endringer er nødvendige for å bekjempe klimaendringer og sosial ulikhet. Ny teknologi løftes ofte fram som løsningen på problemene, men Urban Future mener at menneskene som skaper endringene vi trenger er aller viktigst. 

Kronprinsen ble tatt imot av ordfører Marianne Borgen, Urban Future-direktør Gerald Babel-Sutter og programleder Birgit Rusten fra FutureBuilt. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Deltakerne kan følge ti ulike spor under konferansen, alle fokusert på et tema som er relevant for bærekraftig byutvikling. De fire overordnede temaene er

  • Mobilitet
  • Bymiljø og arkitektur
  • Lederskap
  • Grønt næringsliv og innovasjon


Bilfritt byliv, sirkulær økonomi, plusshus - og ikke minst trivsel står på agendaen. Hvordan ville byene se ut dersom det først og fremst ble lagt til rette for at innbyggerne skal trives?

Kronprins Haakon fikk med seg flere innslag under besøket sitt til Folketeatret i dag. 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook