Hopp til hovedinnhold

Idrettsglede i 40 år

Gjennom 40 år har Vivil Idrettslag arrangert idrettsleker for utviklingshemmede. I dag ble Vivil-lekenes jubileumsutgave avsluttet på Nadderud stadion med sin beskytter Prinsesse Märtha Louise til stede.

26.05.2019

Vivil-Lekene er et landsomfattende idrettsarrangement for utviklingshemmede, og i år er omlag 550 deltakere fra Alta i nord til Kristiansand i sør samlet på Nadderud i Bærum. Stevnet er spesielt tilrettelagt for psykisk utviklingshemmede utøvere, og har personlig mestring og idrettsglede i fokus. Idretten er viktig i Vivil, men det blir også lagt stor vekt på det sosiale, på fellesskap og inkludering. 

Årets Vivil-leker rommer turneringer i både friidrett, håndball, svømming, boccia og fotball.

Prinsessen til avslutningen

I 2009 hadde Prinsesse Märtha Louise gleden av å åpne den 30. utgaven av Vivil-lekene. I dag var hun til stede på avslutningsdagen, der hun blant annet deltok i den store paraden. Prinsessen fikk blomster av Serine Hermansen (5 år) og Fredrik Trøan (11 år) da hun ankom arenaen.

Prinsessen fikk både blomster og klem av fem år gamle Serine da hun ankom Nadderud. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Prinsessen fikk se 100 meter stafett fra tribunen og dertil en danseoppvisning med JUMP før det var tid for parade.

Stor kjøretøysparade

En stor jubileumsparade tok turen halvannen gang rundt Nadderud stadion. Aller først kom Prinsessen og ordføreren i hest og vogn. Så fulgte selveste Kampen Janitsjar foran lekenes maskot, fane og flaggborg. Dansere, veteranbiler, politsykler og -motorsykler, hundesleder og bunadskledde jenter fulgte på, før Haslum skoles jentekorps avsluttet det hele sammen med en siste veteranbil.  

Prinsesse Märtha Louise med hest og vogn i dagens store parade. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Premieutdeling

Prinsessen tok også del i dagens premieutdelinger. Sammen med Vivil-maskoten delte hun ut 25-årsgave og 40-årsgave. Lars Erik Blokkhus fra bandet Plumbo delte ut pokaler for håndball, fotball og boccia, i tillegg til å bidra med flere musikalske innslag.

Pål Heidang (tv) og Bjørge Zahl fikk oppmerksomhet for 40 års deltakelse. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Daglig leder David Støre holdt avslutningstalen før Kampen Janitsjar rundet av jubileumslekene med "Ja, vi elsker".

Lars Erik Blokkhus, blant annet kjent som vokalist i Plumbo, underholder. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook