Hopp til hovedinnhold

Innovasjonstalen 2019: Kultur for vekst

Hva skal til for å skape flere vekstbedrifter i Norge? H.K.H Kronprinsen var i salen under Innovasjonstalen 2019 i dag. 

28.05.2019

Norske næringslivsledere, gründere og interesseorganisasjoner var samlet på Folketeateret for å høre administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge holde årets innovasjonstale. Innovasjonstalen 2019 handler om hvordan man sammen kan skape vekst i bedriftene – en kultur for vekst. 

‒ Det er bra at det er blitt mer vanlig å være gründer. Nå trenger Norge flere bedrifter som vokser, blir sterke i verdensmarkedet og gir oss arbeidsplasser og eksportinntekter, sa Haugli. 

Etter å ha holdt talen overleverte Haugli næringsminister Røe Isaksen en ny rapport om vekstbedrifter i Norge.

Kronprinsen ønskes velkommen av Gunnar Bovim, styreleder i Innovasjon Norge, og Håkon Haugli, nytilsatt administrerende direktør. Foto: Tom Hansen, Hansenfoto.

Delte erfaringer

I fjor ble det etablert 62 000 nye selskaper i Norge. Under Innovasjonstalen diskuterte næringslivsledere og gründere hvordan disse selskapene kan vokse, skape arbeidsplasser og lykkes internasjonalt.

Bjørn Kjos, administrerende direktør i Norwegian, delte sin historie om hvordan selskapet gikk fra å være en sulten utfordrer til et verdensledende konsern. Gründerne bak selskapene Highsoft, Kolonial.no og Inrigo diskuterte mulighetene og utfordringene for oppstartsbedrifter i Norge i dag. 

‒ Holdninger er viktige. Hvis bedriftene ikke vil vokse, kommer det heller ikke til å skje, sa Haugli i Innovasjonstalen som ble holdt for sjuende året på rad. Foto: Tom Hansen, Hansenfoto.  

Ut på norgesturné med Innovasjonstalen

I løpet av den neste måneden holdes regionale utgaver av Innovasjonstalen, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. I 13 norske byer samles lokale og regionale aktører for å drøfte hvordan man kan samarbeide om å skape vekst hos små og mellomstore bedrifter.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook