Hopp til hovedinnhold

Årets internasjonale suksess 2018

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten overrakte prisen til Årets internasjonale suksess under Music Norways utdeling i Prindsen hage i Oslo i dag. Prisen gikk til musikkproduksjons- og låtskriverduoen Stargate.

11.06.2019

Årets internasjonale suksess er et samarbeid mellom Music Norway og Spellemann for å hedre internasjonale suksesshistorier som bidrar til å øke norsk musikkeksport.

Da «Årets Internasjonale suksess» for musikkåret 2018 skulle kåres, var det mange kandidater. Likevel var det én som skilte seg ut. Kandidaten har stått for banebrytende arbeid der det norske pop-eventyret omtales, sa Kronprinsen da han leste opp juryens begrunnelse.

Kulturminister Trine Skei Grande og statssekretær Marianne Hagen fra Utenriksdepartementet var også til stede under prisutdelingen, som samlet aktører fra norsk musikkbransje.   

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen overrakte prisen for Årets internasjonale suksess til Stargate. Stargate er Mikkel Storleer Eriksen og Tor Erik Hermansen. Foto: Michael «Akam1k3» Vera Cruz Angeles.

Prisen består av en spellemannsharpe og et stipend på 100.000 kroner. Stipendet ble gitt av Kulturdepartementet og prisvinnerne fikk så gi dette videre til en person, en organisasjon eller et miljø som har bidratt til å inspirere og stimulere musikkinteressen hos vinneren. Stipendet går under navnet «Det var her det begynte».


Stargate valgte å gi stipendet videre til den nyopprettede musikkskolen Lillehammer Institute for Music Production (LIMPI). Tor Erik Hermansen i Stargate har vært mentor på Limpi dette første året, og Stargate har vært en god støttespiller i oppstarten av skolen. 

Stargate

Mikkel Storleer Eriksen og Tor Erik Hermansen utgjør den Grammy-vinnende produsent- og artistduoen Stargate. Stargate er det eneste norske selskapet som har vært involvert i produksjoner av låter som har toppet «Billboard Hot 100-listen» ti ganger.

Med base i sitt eget studio satset de for fullt på det kommersielle pop-, r&b- og hiphop-markedet, og har samarbeidet med noen av av de største artistene i musikkverdenen, som Rihanna, Beyoncè og Justin Bieber.  

Kulturminister Trine Skei Grande delte ut et stipend til vinnerne. Foto: NTB Scanpix.

Eksportprisen

Eksportprisen ble etablert av Music Norway i 2016 i samarbeid med Spellemann. Prisen skal løfte frem artister, låtskrivere og produsenter som har bragt norsk musikk ut over landegrensene, som fremmer norske suksesshistorier i utlandet, og som stimulerer en hel bransje til å satse internasjonalt.

Tidligere prisvinnere er Ina Wroldsen (2017), Alan Walker (2016) og Kygo (2015).

Kilde: Music Norway. 

Stargate valgte å gi stipendet videre til Lillehammer Institute for Music Production (LIMPI), en nyopprettet musikkskole som samler nasjonale og internasjonale musikktalenter. LIMPIs grunlegger Magnus Beite, mottok stipendet sammen med representanter fra elevene. Foto: Det kongelige hoff.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook