Hopp til hovedinnhold

Feiret aktiv 100-åring

Hans Majestet Kongen var til stede ved markeringen av Norge-Amerika Foreningen (NORAM) sitt 100-årsjubileum i dag. Foreningen har hjulpet tusenvis av studenter med å finansiere utdanningen sin.

17.06.2019

NORAM er en frivillig organisasjon som ble stiftet i 1919 av the American-Scandinavian Foundation og Norwegians Worldwide - tidligere Nordmanns-Forbundet. Organisasjonene ønsket å stifte et fond som skulle støtte og oppmuntre til studentutveksling mellom Norge og USA. 

Over 5 000 stipender

Norge-Amerika Foreningen har gjennom tidene hjulpet tusenvis av studenter med å finansiere utdanningen sin. Stipendene som blir delt ut hvert år kommer fra forskjellige fond og legater som Norge-Amerika Foreningen administrerer. Siden 1919 har NORAM delt ut mer enn 5000 stipender til studier i USA og Canada.

I vedtektene av 1946 heter det: "Foreningens formål er å fremme det kulturelle og praktiske samvirke mellom Norge og De Forente Stater. Det skal legges særlig vekt på å gi foreningen en landsomfattende karakter".

Feiring

Filosof Henrik Syse holdt velkomsttalen på Akershus Festning i dag, mens Charge d'Affaires Ann Barrows McConnell talte på vegne av den amerikanske ambassaden i Oslo. Stipendiat Camilla Lingjærde orienterte om NORAM, mens det musikalske innslaget var ved fiolinist Sarah Chen.

Under jubileumsmarkeringen ble årets stipender delt ut. I september lanserer foreningen sin jubileumsbok. Boken er skrevet av Kjetil Flatin og tar for seg 100 års studentutveksling mellom Norge og USA.

Kong Harald er beskytter for Norge-Amerika Foreningen.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook