Hopp til hovedinnhold

Besøkte landslaget før VM-kvartfinalen

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte det norske kvinnelandslaget i fotball før den spennende kvartfinalekampen mot England i går. 

28.06.2019

I disse dager spilles de avsluttende rundene av verdensmesterskapet i fotball for kvinner i Frankrike. Det norske landslaget imponerte under gruppespillet, og tok seg til kvartfinalen etter å ha slått ut Australia i en straffesparkkonkurranse i åttedelsfinalen. 

Kronprinsen fortalte om fotballfeberen som herjet hjemme i Norge, og hvor morsomt det har vært å følge med på jentenes prestasjoner. 

De norske landslagsspillerne ble overrasket over besøket i forkant av gårsdagens kamp. Foto: Det kongelige hoffDe norske landslagsspillerne ble overrasket over besøket i forkant av gårsdagens kamp. Foto: Det kongelige hoff

Med seg til spillerne hadde Kronprinsen også med seg en hilsen fra Kongen. – Jeg skulle hilse fra faren min, han ser også på kampene. Han synes dere bare spiller bedre og bedre, så fortsett med det så kommer dette til å gå bra, sa Kronprinsen. 

Landslagskaptein Maren Mjelde overrakte en landslagstrøye til Kronprinsen. Foto: Det kongelige hoffLandslagskaptein Maren Mjelde overrakte en landslagstrøye til Kronprinsen. Foto: Det kongelige hoff

Etter møtet med spillerne var Kronprinsen på plass på tribunen på Stade Océane i den franske byen Le Havre. Her var det nesten 22 000 fremmøtte tilskuere, og norske flagg vaiet og heiarop kunne høres utover den store stadion. En strålende ramme for et mesterskap som har levert mange store idrettsøyeblikk.
 
Dessverre gikk det ikke helt veien for de norske jentene i kvartfinalen. Til tross for mange store sjanser og strafferedning fra Norges keeper endte det med et 0-3 tap mot det engelske landslaget.

Kronprinsen fulgte spent med på kampen fra tribunen på Stade Océane. Foto: Det kongelige hoffKronprinsen fulgte spent med på kampen fra tribunen på Stade Océane. Foto: Det kongelige hoff

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook