Hopp til hovedinnhold

Dronningen på landskappleik

Hennes Majestet Dronningen var til stede under «Meisterkonkurransen» ved årets Landskappleik som ble arrangert i Vågå. «Meisterkonserten» var avslutningskonserten på Landskappleiken, der mange av klassevinnerne i årets kappleik opprådde.

30.06.2019

Etter konserten ble Kongepokalen tildelt Alexander Aga Røynstrand fra Granvin. Dronningen traff Alexander Aga Røynstrand under fylkesbesøket til Hordaland tidligere i juni. 

Under fylkesbesøket lovte Røynstrand Dronningen at han skulle gjøre så godt han kunne under landskappleiken på Vågå denne uken.

Alexander Aga Røynstrand fra Granvin i Hordaland ble tildelt Kongepokalen. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Alexander Aga Røynstrand fikk Kongepokalen innen konkurransegrenen hardingfelespill.

Landskappleiken er folkemusikkens eldste og største arrangement i sommer. Det var FolkOrg og Vågå Spel- og dansarlag som arrangerte årets Landskappleik. Dronningen er høy beskytter for FolkOrg – det tidligere Landslaget for spelemenn. Det er første gangen Dronningen er til stede under Landskappleiken.

Dronningen ønskes velkommen til Vågå. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

-Vi er overvelda! Dette er veldig stor stas for oss, og det har stor betyding for Landskappleiken. Vi nordmenn har eit godt forhold til kongefamilien vår, og det er stort for oss i Vågå å få besøk av Dronning Sonja. Dette er en anerkjennelse til arrangementet, til organisasjonen og til Vågå, sier leder for Landskappleiken 2019 Kjærsti Gangsø.

«Meisterkonserten» var avslutningskonserten på Landskappleiken, der mange av klassevinnerne i årets kappleik opprådde. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook