Hopp til hovedinnhold

Festkonsert på Slottsplassen

I kveld spiller Oslo Filharmoniske Orkester opp. Hennes Majestet Dronningen vil være til stede når Oslo-filharmonien markerer sitt 100-årsjubileum på Slottsplassen.

15.08.2019

Filharmonien inviterer hele byen på gratiskonsert klokken 21.00 i kveld. Orkesteret byr på en spektakulær lyttefest på Slottsplassen med feiring av hundre år med store musikalske opplevelser!

Filharmonien innleder konserthøsten på Slottsplassen for tredje år på rad. Foto: Oslo-Filharmonien.

På programmet står folkekjære klassikere som "Bojarenes inntogsmarsj", "Nessun dorma", "Summertime" og "Bolero", høydepunkter fra ""Carmina Burana", "Peer Gynt", "Romeo og Julie" og i tillegg en nyskrevet fanfare skrevet spesielt for anledningen, Rolf Wallins "Soundspeed". 

Dirigent Vasily Petrenko vil lede orkesteret. Vi vil også få høre sopran Mari Eriksmoen, tenoren Bror Magnus Tødenes og Oslo Filharmoniske Kor.

Det er tredje året på rad at Oslo-Filharmonien innleder konserthøsten på Slottsplassen. Dronning Sonja er orkesterets beskytter.

Praktiske detaljer

Konserten begynner klokken 21.00 nøyaktig.
Det blir storskjerm på hver side av scenen, som er plassert i Slottsbakken.

Det vil bli satt opp benker som er reservert eldre og andre som trenger å sitte. Disse vil trolig bli fylt opp, og det går an å ta med egen stol. Det er også mulig å ta med tepper og liknende, og ta plass på grasset i Slottsparken. Men i likhet med utekonserter flest, er det ikke tillatt med paraply. 

Den store scenen er på plass i Slottsbakken. Foto: Det kongelige hoff

Om du ikke kan komme...

Konserten er et samarbeid mellom Filharmonien og NRK, og sendes direkte på radio fra klokken 21. Det hele blir også sendt på NRK TV - det skjer på NRK 1 fra klokken 22.10.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook