Hopp til hovedinnhold

Finale i Operaen

Det er tid for den store finalen i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Hennes Majestet Dronningen er selv til stede når de seks finalistene møtes til dyst på Operaens scene i kveld.

23.08.2019

Rekordmange 304 sangere fra 50 ulike nasjoner ønsket å delta i årets konkurranse, som snart har pågått i ti dager. Etter flere innledende runder gikk 33 deltakere til semifinale. Nå står seks dyktige sangere foran den siste utfordringen:

  • Meigui Zhang (sopran), Kina
  • Natalia Tanasii (sopran), Moldova
  • Sergey Kaydalov (baryton), Russland 
  • Adam Kutny (baryton), Polen
  • Stefan Astakhov (baryton), Tyskland
  • Theodore Browne (tenor), Tyskland

I 2017 var det Seungju Bahg fra Sør-Korea som gikk seirende ut av konkurransen. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen / QSIMC

Finalistene konkurrerer om en førstepremie på 500 000 norske kroner, konsertmuligheter og et grafisk trykk signert Dronningen. 

Sendes direkte

Finalekonserten holdes i Operaen i kveld, fredag 23. august, og byr på operaarier og duetter fra finalistene i samspill med Operaorkesteret. Det hele sendes direkte på radio og i NRKs digitale flater. NRKs Mari Lunnan er kveldens konferansier.

Finalistene er klare! Fra venstre: Stefan Astakhov, Sergey Kaydalov, Natalia Tanasii, Meigui Zhang, Adam Kutny, Theodore Browne. Foto: Magnus Romslo Lindvik

Ingrid Bjoners stipend

Ingen av de norske deltakerne nådde finalen i år, men nezzo-sopranen Astrid Nordstad fra Trondheim nådde semifinalen og mottar Ingrid Bjoners Stipend som konkurransens beste norske deltaker. 

Lise Davidsen er konkurransens siste norske vinner. Hun gikk av med seieren i 2015, og debuterer i år ved Festspillene i Bayreuth og Metropolitan Opera i New York.

Lise Davidsen vant Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2015. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Hjelper fram unge talenter

Konkurransen arrangeres hvert annet år og finner sted for femtende gang i 2019. Deltakerne er hovedsakelig nyutdannede sangere i starten på en karriere innenfor opera og klassisk musikk. Konkurransens mål er å hjelpe unge talenter til en fremtidig karriere. Den er også en brobygger mellom norsk og internasjonalt musikkliv. 

Dronning Sonja følger konkurransen tett og står selv for overrekkelsen av premiene.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook