Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen besøkte Salam Norge

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte den frivillige organisasjonen Salam Norge i dag. Organisasjonen fremmer et inkluderende og trygt miljø for seksuelle minoriteter med muslimsk bakgrunn i Norge. 

28.08.2019

Kronprinsen ble ønsket velkommen av ledergruppa i organisasjonen, bestående av generalsekretær Begard Reza, organisatorisk leder Hasti Hamidi og assisterende generalsekretær Thee-Yezen Al Obaide, utenfor Salams nye lokaler på Hammersborg Fritidsklubb i Oslo. 

I bakgården var Kronprinsen, representanter fra Stortinget, Oslo bystyre, bydel St. Hanshaugen, medlemmer av Salam og andre spesielt inviterte på plass for den offisielle åpningen. Salam fortalte om arbeidet de gjør, og de fremmøte fikk se kulturelle innslag i form av musikk, dans og poesi.

Kulturelle innslag var en del av programmet under åpningen av Salams lokaler. Her danser Hediye Azma. Foto: Tore Meek/NTB Scanpix.

Hos Salam samles medlemmene til blant annet feministisk og skeiv moske, og månedlige sosiale samlinger med diskusjoner rundt kjønn og seksuelle orienteringer innad i innvandrermiljøer. 

Hittil har alle møtene kun vært åpne for organisasjones medlemmer. Åpningen av de nye lokalene var det første offisielle arrangementet der eksterne gjester var invitert. 

Salam Norge

Salam er en frivillig organisasjon som fremmer et inkluderende og trygt miljø for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, og/eller andre ikke-kjønnsnormative med muslimsk bakgrunn i Norge.

Organisasjonen ble stiftet i 2017 og har som mål å aktivt jobbe med å tilby trygge rom for ytringsfrihet, inkludering, tilhørighet og vennskap.   

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook